Održana je još jedna u nizu kreativnih radionica „Deca pomažu deci“ naše proslavljene modne dizajnerke Suzane Perić. Ciklus radionica, posvećen realizaciji inkluzivnih sadržaja namenjenih deci sa posebnim potrebama otpočeo je 2017. godine, kao odraz želje da se podigne društvena svest o vrednosti svih naših različitosti, ali i njihovoj neprocenjivoj vrednosti.

Nakon radionica održanih u saradnji sa brojnim školama u Beogradu, Vrnjačkoj Banji i Vršcu, kreativno druženje ovog puta odigralo se u OŠ „Anton Skala“ na Senjaku, uz podršku opštine Savski venac. Događaj je otvorila direktorka Nataša Selić Stanković, nakon čega su osnovce i okupljene nastavnike i goste pozdravili predstavnici opštine Savski venac Aleksandar Dujanović, pomoćnik predsednice, i Miloš Vidović, član opštinskog veća.

Povezana vest:  Jat po zimskom redu letenja leti na 32 odredišta

Đacima, roditeljima i profesorima obratila se i Suzana Perić, idejni tvorac čitavog projekta, osvrnuvši se još jednom na njegov glavni cilj – povezivanje i afirmaciju različitosti, primećujući da je, zahvaljujući svima nama, planeta mesto kakvo upravo jeste – šareno, radosno i prepuno potencijala. Raspust je, zatim, proglašem i zvanično – otvorenim.

Mališani su se zatim posvetili kreativnom radu – mašnama, stikerima, tkaninama i raznim drugim dodacima ukrašavali su letnje šešire, pripremajući se za nastupajuće letnje odmore. Uz puno igre, smeha, muzike i radosti pokazali su svoju maštovitost i inventivnost, dokazujući iznova da su ljubav, lepota, radost i kreativnost – univerzalne vrednosti. Radionici se, kao specijalan gost iznenađenja, priključila i naša popularna pevačica Katarina Sotirović i, zajedno sa predsednicom opštine i Suzanom Perić, pomogla osnovcima da u najboljem raspoloženju zakorače u leto. Događaj je zatvorio još jedan specijalni gost – učenik OŠ „Jelena Varjaški“ iz Vršca u kojoj je održana prethodna radionice, Ognjen Inđić, koji je otpevao dve pesme i tako na najlepši način poželeo učenicima, u ime svih prisutnih, divan raspust i srećnu narednu školsku godinu.

Povezana vest:  Ešton Kučer izlazi sa Milom Kunis