NURDOR se sa SEDAM medalja vraća iz Moskve sa Svetskih dečjih pobedničkih igara

///NURDOR se sa SEDAM medalja vraća iz Moskve sa Svetskih dečjih pobedničkih igara

NURDOR se sa SEDAM medalja vraća iz Moskve sa Svetskih dečjih pobedničkih igara

Od 04. do 07. jula 2019. godine u Moskvi su održane devete po redu Svetske dečje pobedničke igre – sportsko takmičenje, najveće te vrste u svetu, koje okuplja decu lečenu od raka iz celog sveta. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR je po sedmi put ove godine omogućilo da i reprezentacija Srbije učestvuje na ovoj posebnoj olimpijadi. Predstavnici Srbije, mali super heroji koji su najvažniju životnu pobedu već odneli, vratili su se juče iz Rusije sa sedam medalja!

Povezana vest:  Ljubljanska divovska čokolada istisnula s Ginisa splitsku Nadalinu

Mladi sportisti iz zemalja širom sveta, kao i svake godine, takmičili su se u šest sportskih disciplina – atletici, stonom tenisu, malom fudbalu, plivanju, šahu i streljaštvu. Trka u invalidskim kolicima i leđno plivanje ponuđeni su kao odvojene discipline, kako bi mogla da učestvuju i deca sa invaliditetom. NURDOR tim je i ove godine brojao osam učesnika uzrasta od sedam do 16 godina u pratnji dvoje volontera.

Povezana vest:  Žene preduzetnice u Ušću 7. aprila odgovaraju na vaša pitanja

,,Neverovatan je taj prizor kada ih vidite sa zastavom Srbije, kako pokazuju nacionalni ponos i kako slave život predstavljajući svoju zemlju na najdivniji mogući način! U Moskvi su svake godine mladi iz 30 zemalja širom sveta, koji svi zajedno predstavljaju svoje zemlje i svoje lične bitke koje su već dobili. Presrećni smo što je NURDOR već sedam godina deo ove velike, predivne i posebne smotre svetskih super heroja! Dočekali smo ih sa puno medalja oko vrata, ali je svakako dovoljna i najbitnija pobeda koju imaju – njihovo zdravlje i njihovi životi – kaže Joland Korora, roditelj i predsednica UO NURDOR-a.

Povezana vest:  PETAK 13. & "Playboy Pre-Party" @ "Soho Republic"

NURDOR se zahvaljuje svim prijateljima i donatorima koji su pomogli put u Moskvu: udruženje „Dar života“ („Подари жизнь“), Air Serbia i osiguranje Wiener Städtische a.d.o. Beograd .

By | 2019-07-10T16:25:03+00:00 jul 9th, 2019|U trendu|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.