Početak ovogodišnjeg EXIT festivala označiće i početak nove nacionalne humanitarne kampanje „Da i za mene bude mesta – izgradimo vrtiće zajedno“ koju organizuju Fondacija Novak Đoković i Exit Fondacija, uz podršku RTS-a. Za ovu namenu za sve korisnike domaćih mobilnih operatera otvoren je poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cena poruke iznosi 100 dinara. Tim povodom, najbolji teniser sveta Novak Đoković obratio se video porukom i pozvao sve da podrže akciju prikupljanja pomoći za predškolske ustanove na teritoriji cele zemlje.

 VIDEO sa obraćanjem Novaka Đokovića: https://youtu.be/tq1_0ExFmuU

„Zdravo, moje ime je Novak Đoković i želim vam dobrodošlicu na EXIT festival 2019. Zamolio bih vas da podržite zajedničku kampanju Fondacije Novak Đoković i EXIT Fondacije kako bi izgradili što više vrtića u Srbiji sa ciljem da za svako dete ima mesta i da svi mališani imaju pristup predškolskom obrazovanju. Pošaljite poruku na 2205 ili donirajte preko paypal.me/novakfdn. Hvala vam puno na podršci i uživajte u festivalu“, poručio je Đoković. 

Povezana vest:  Koji je sat idealan za letnje vibracije?

Osnivač Exita, Dušan Kovačević, naveo je da ga raduje što je i ova akcija namenjena najmlađima: „Nakon uspešno završene velike dobrotvorne akcije „Asovi za decu”, koja je rezultirala izgradnjom  kliničkog odeljenja za decu obolelu od raka u Nišu i kupovinom najmodernijeg ultrazvučnog aparata za vantelesnu oplodnju za bolnicu u Užicu, nastavljamo da radimo na stvaranju lepšeg i bezbrižnijeg detinjstva za svu decu. Srećan sam što smo na tom putu se prepoznali i što je naša fondacija udružila snage sa fondacijom najvećeg svetskog sportiste koji je pozitivan uzor za mlade, i to ne samo u svetu sportu, i ne samo kod nas, već mnogo, mnogo šire“, poručuje Kovačević.

Povezana vest:  Uskoro počinje XII Campina Puddis dečiji sajam

Prvi cilj na ovom putu je da se tokom četiri dana trajanja festivala prikupi 18.450.000 dinara za rekonstrukciju i dogradnju vrtića „Lasta“ u naselju Čenej u Novom Sadu, koji trenutno pohađa 88 dece.

„Plan nam je da, zajedno sa Exit Fondacijom i uz pomoć svih donatora kampanje, adaptiramo postojeći objekat i proširimo kapacitete za novih 160 m2 čime ćemo stvoriti uslove za prijem većeg broja mališana. Međutim, ovo je samo početak naše saradnje. Simbolično prvu zajedničku akciju sa Exit fondacijom počinjemo na dan otvaranja festivala, a naše partnerstvo kreće upravo iz Novog Sada, gde su inače liste čekanja za vrtiće velike. Verujem da ćemo zajedno uspeti da podignemo svest o ovoj temi i uradimo konkretne stvari kako bi što više dece dobilo adekvatan prostor za učenje i igru. Fondacija Novak Đoković već ima veliko iskustvo iz oblasti ranog razvoja i predškolskog obrazovanja, a u projekte ove vrste do sad smo uložili više od 11 miliona evra“, rekla je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

Povezana vest:  Na devetoj Direct Media Akademiji od 15 -18. maja u Madlenijanumu saznajte: Kako se snovi pretvaraju u realnost!

Fondacija Novak Đoković i Exit Fondacija potpisaće u subotu memorandum o dugoročnoj saradnji na unapređenju položaja predškolske dece u Srbiji, koja počinje akcijom „Da i za mene bude mesta  -izgradimo vrtiće zajedno“, a nastavlja se drugim globalnim akcijama poput Stars4Kids i EXIT LIFE Aid 2020.