prolecni_festival_2011

Otvoren prolećni festival u Delta Cityju (FOTO)

Poznata slikarka Biljana Cincarević otvorila je danas prolećni festival u Delta Cityju, koji se sastoji od Sajma cveća i prolećne radionice.

Kao i prethodnih godina, na centralnom atrijumu, koji je okićen kao prolećni vrt, okupili su se brojni izlagači rezanog i saksijkog cveća, grnčarskih proizvoda kao i ikebana od sušenog cveća i voća.Svi ljubitelji hortikulture, pored popusta na kupovinu, mogu da dobiju i savete o rasađivanju i pravilnom gajenju cveća  i njegovoj pravilnoj ishrani. Svi oni koji pak žele da ukrase svoje cveće i saksije, imaće veliku ponudu dekorativnog materijala za saksije kao i razne cvetne aranžmane

Povezana vest:  "Srbija u srcu - istinski naše" u restoranu Šaran

Ove godine, Sajam cveća ima i humanitarni karakter. Na ovom festivalu cveća, Biljana Cincarević je svečano otvorila i posebnu radionicu čiji je slogan: slikaj, sadi, poklanjaj.

Svi posetioci Delta Cityja, imaće priliku da oslikaju jednu saksiju u sopstvenom stilu, dok će najmlađi oslikavati gipsane figure, prethodno izlivene u kulupe  i to na temu proleća. U oslikavanju sunca, cvetića, pupoljaka i leptirića će im pomagati animatori. Svi proizvodi će potom biti izloženi na prodaju po minimalnoj ceni od 150 dinara. Sav prihod od prodaje, biće usmeren u humanitarne svrhe.

Povezana vest:  Adore Chocolat humanitarna akcija

Sajam se zatvara 22.marta.

{vsig}PROLECNI_FESTIVAL_2011{/vsig}