Cel_Morten_Jonsen_generalni_direktor_Telenora

Telenor predstavio izveštaj o društveno odgovornom poslovanju

Kompanija Telenor predstavila je izveštaj o društveno odgovornom poslovanju u 2010. koji sadrži pregled aktivnosti usmerenih na bezbednost dece na Internetu, očuvanje životne sredine, poboljšanje položaja ugroženih grupa, ulaganje u obrazovanje i umetnost. Telenor je prošle godine pokrenuo i podržao više od 30 projekata iz tih oblasti sa više od 50 partnera.

-U našem odgovornom poslovanju, čiji temelj je briga o ljudima, posebnu vrednost predstavljaju dugoročna partnerstva i inicijative koji nam pomažu da uspostavimo ravnotežu između zahteva tržišta, potreba društva i očuvanja prirode – kaže Ćel Morten Jonsen, generalni direktor Telenora u Srbiji.

Povezana vest:  Možda još uvek ne znamo tačnu adresu Deda Mraza, ali mu znamo telefonski broj! Učestvujte u Super Vero novogodišnjoj nagradnoj igri, pošaljite poruke na 8888 i pokoni mogu stići pravo do vas! Pored snežnih čarolija, novogodišnjih ukrasa i dekoracija, praznične trpeze i tople porodične atmosfere, jedna od najlepših stvari koju nam donosi zima je duh darivanja koji je prisutan u ovom periodu godine više nego bilo kada. Upravo u tom duhu Super Vero je organizovao novogodišnju nagradnu igru kako bi vam doneo najlepše poklone – rasterećenu i uzbudljivu kupovinu u 2021. godini! U toku trajanja nagradne igre, od 3. do 30.12.2020, svake nedelje biće podeljeno 70.000 dinara i dva puta po 30.000 dinara za kupovinu u Super Veru. Glavna nagrada je 500.000 dinara za kupovinu, koja se izvlači na kraju nagrade igre i to 3 dobitnika. Nagrade se dodeljuju u vaučerima za kupovinu u Super Vero marketima u 2021 godini. Uz ovakve nagrade, sami ćete najbolje znati kako da obradujete sebe i svoje najdraže kvalitetnom ponudom koju vam pruža bogat asortiman Super Vera. Učestvujte u nagradnoj igri i sa osmehom na licu i punim kesama u rukama – zakoračite u Novu godinu. Kako biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da pošaljete SMS, sa brojem računa na kome ste ostvarili uslov za učešće u nagradnoj igri, na 8888. Uslov za učešće se ostvaruje kupovinom promotivnih proizvoda u minimalnom iznosu od 500 dinara. Spisak promotivnih proizvoda se nalazi u brošuri, na info pultu u marketima kao i na Super Vero sajtu. Pišite Deda Mrazu! Ove godine on vas čeka u Super Veru!

U radu na projektima, Telenor sarađuje sa vladinim i nevladinim sektorom, lokalnim samoupravama i međunarodnim organizacijama. Rezultati su konkretni i njihovo merenje služi za određivanje budućeg pristupa i uključivanje novih partnera u nove projekte.

Ana_Krstic_menadzerka_Telenor_fondacije

Kompanija Telenor ostvarila je partnerstvo sa Ministarstvom zdravlja i UNICEF-om, pokrenuvši projekat „Povezivanje“ u kome je uvođenjem modernih tehnologija unapređen rad 60 zdravstvenih medijatorki u pružanju pomoći romskim porodicama u 50 gradova.

U saradnji sa Centrom za kvalitetno obrazovanje, u Kragujevcu je osnovan Društveni klub za mlade ometene u razvoju, s ciljem da se pomogne njihovo uključivanje u društvo. Prostor kluba opremljen je nameštajem, računarskom opremom, Internetom i edukativno zabavnim materijalima u čemu su učestvovali i zaposleni Telenora. Time je postignuta i samoodrživost projekta, jer je grad Kragujevac preuzeo njegovo dalje finansiranje.

Povezana vest:  METALAC POSUĐE DOBILO NOVO RUHO ZAHVALJUJUĆI MLADIM DIZAJNERIMA BALKANSKE DIZAJN MREŽE

Obezbeđivanjem opreme organizaciji za zaštitu prava i podršku osobama sa invaliditetom „Iz kruga“, ona sada poseduje kompletnu bazu podataka i može da vodi evidenciju poziva svih korisnika SOS telefona. Broj korisnika kojima je pružena podrška porastao je za 10 odsto u odnosu na ranije.

Najznačajniji među projektima zaštite životne sredine je otvaranje prve hibridne bazne stanice, koja radi na energiju sunca i vetra. U saradnji sa Balkanskim fondom za lokalne inicijative, prošle godine je u 21 mestu u Srbiji realizovan projekat „Oplaneti se – recikliraj“, čiji je cilj podizanje svesti o značaju sortiranja i recikliranja otpada.

Povezana vest:  Rak prostate i testisa može biti otkriven na vreme – zajedno sa Vama i ovog novembra

Tokom prethodne godine nastavljeno je i ulaganje u mlade talente, kroz tradicionalnu dodelu nagrada iz oblasti telekomunikacija „Prof. dr Ilija Stojanović“, kao i kroz podršku istraživačkoj stanici Petnica.

Rezultati svih projekata nalaze se u izveštaju, koji je u elektronskoj verziji dostupan putem linka:

http://www.telenor.rs/sr/O-Telenoru/Korporativna-odgovornost/Izvestaji-o-korporativnoj-odgovornosti/