PROLECNI_INKLUZIVNI_BAZARA_RUKOTVORINA_plakat

h.ART@FAKT 3 – Prolećni Inkluzivni Bazar Rukotvorina 16. i 17.aprila

H.ART@Fakt 3 kao društveno odgovorna manifestacija održava se po treći put i to 16. i 17.aprila 2011. od 14 – 22h u Kući Đure Jakšića na Skadarliji, Skadarska 34.

Projekat h.ART@FAKT promoviše vizuelnu umetnost i dizajn kao zajednički doprinos kreativnih grupa i pojedinaca koji čine našu kreativnu zajednicu, koja je najvećim delom sačinjena od nezaposlenih žena, mladih dizajnerki, umetnica i studentiknja umetnosti, dizajna, arhitekture… ovim grupama priključene su škole koje u svojim radnim centrima neguju umetničku terapiju i praksu radnog osposobljavanja mladih sa invaliditetom iz Subotice i Novog Sada i jedno udruženje mentalno nedovoljno razvijenih osoba koje ima svoj umetnički radni centar.

Povezana vest:  Sa Somboled President mladim kajmakom pijaca nikad nije bila bliže

Povodi za organizovanje ove izložbe su Buđenje prirode, obeležavanje Dana planete Zemlje (22.4.) i Uskrs (24.4.) jer projekat h.ART@FAKT zapravo slavi kreativnost i lepotu koje vredne ruke stvaraju nama na dar, a istovremeno poziva na odgovornost i zaštitu i prirode i stvaralačkih snaga našeg društva.

Odabrani izlagači predstaviće se najraznovrsnijim autorskim radovima u različitim umetničkim i dizajnerskim tehnikama, a posetioci će po vrlo povoljnim cenama moći da vide i kupe unikatne proizvode za ličnu upotrebu ili/i dekoraciju ambijenta kao što su:

Povezana vest:  Švedski Transcom: Visok nivo poznavanja jezika značajan za pozicioniranje Srbije na međunarodnom tržištu

ogledala, slike, digitalni crteži, čestitke, dekorativna jaja, unikatan nakit, keramiku, odeću, torbe, lampe, ručno rađenu kozmetiku, maske za spavanje, lance za naočare, dekorativne kutije, rucno izrađene sveske i papir, ukrasna jaja, filcane, tkane, heklane i štrikane odevne i dekorativne predmete  i mnogo drugih maštovitih kreacija kojima će obradovati sebe ili sebi drage osobe …

Kupovinom ovih proizvoda pomažete one koji stvaraju iz ljubavi a koji su nepravedno isključeni iz društvenih i ekonomskih tokova jer projekat h.ART@FAKT promoviše njihove stvaralačke vrednosti i potstiče njihovu društvenu i ekonomsku inkluziju.

Povezana vest:  Preduzeća sa jednim zaposlenim – kičma bečke privrede

Inicijatori projekta h.ART@FAKT su“Smarti – e” Društvo za inteligentne komunikacije i Galerija ALT

Podrška: Opština Stari Grad, Sensa, Seecult, Mreža kreativnih ljudi

Među prijateljima projekta su: Rambo Amadeus, Artfama, Rex, Savez slepih Beograda, Građanske Inicijative, Privredna komora Srbije,  Ministarstvo Prosvete, Lice Ulice, Bari Print, Farbara Most 1,  Avala transport, I mi smo tu i mnogi drugi internet portali za kulturu, medije i informacije.