Toshiba Sat_A665_1

„UMREŽAVANJE” – UPOTREBA INTERNETA ZA DOBROBIT ZAJEDNICE

Obuka mladih aktivista u korišćenju interneta, društvenih mreža i novih tehnologija za rešavanje društvenih problema od siromaštva i nezaposlenosti do unapređenja kulture i ponašanja, danas počinje sa realizacijom. Predstavnici više od 30 organizacija građanskog društva iz Srbije u naredna tri meseca savladaće savremeni kurs korišćenja on-line alata u svrhu društvenih promena na bolje.

Projekat pod nazivom „Umrežavanje” finansira USAID, a realizuje ga Institut za održive zajednice (ISC) u partnerstvu sa agencijom McCann Erickson Public Relations.

Povezana vest:  Eucerin Sun i sunce – recept za divan odmor

Predavanja i radionice vrhunskih stručnjaka za tzv. „nove medije i tehnologije” omogućiće organizacijama građanskog društva da iskoriste sve prednosti novih oblika komuniciranja i da steknu veštine njihovog strateškog korišćenja za potrebe sprovođenja kampanja. Tokom juna biće održano prvih 15 predavanja, a potom i četiri bloka praktičnih vežbi.

„Ovim projektom otvaramo novi prostor građanskom aktivizmu u Srbiji, pre svega u cilju promena koje vode na bolje, a posebno doprinosimo jačanju aktivizma mladih. Po završetku obuke, u septembru ove godine, više od 30 on-line kampanja usmerenih na rešavanje problema siromašnih, izbeglih raseljenih, dece bez roditeljskog staranja, nezaposlenih – uticaće na aktivnije učešće u rešavanju ovih problema“, istakao je Dragan Srećković koordinator programa ISC-a.

Povezana vest:  Miranda Kerr zaštitno lice nove Swarovski kolekcije

„Umrežavanje” će kroz intenzivne kurseve deliti nova znaja, obučavati aktiviste u efikasnim internet tehnikama, motivisati organizacije da bolje sarađuju i jačaće njihove kapacitete da svoje projekte realizuju korisnije, efikasnije i da osvoje masovniju podršku građana.

Projekat  „Umrežavanje“ deo je dvogodišnjeg programa New World, koji sprovodi Institut za održive zajednice (ISC), a finansira USAID u okviru šireg USAID-ovog programa „Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva u Srbiji“ koji u Srbiji od 2006. godine realizuje ISC (www.iscserbia.org).

Povezana vest:  Barbikina kuća u Berlinu, roze mora feministkinja