Produžena izložba slika „Paja Jovanović/Paul Jovanowitch“

Borba_petlova_NMBIzložba slika „Paja Jovanović/Paul Jovanowitć“ biće produžena u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), zbog velikog interesovanja ljubitelja umetnosti, saopšteno je danas iz Narodnog muzeja. 
Tačan datum dokle će trajati izložba biće naknadno saopšten. 
Postavku, koja je centralni dogadjaj manifestacije obeležavanja 150 godina od rodjenja tog velikog umetnika, čine četiri ključne teme slikarevog opusa: žanr kompozicije – izmedju Balkana i Orijenta, istorijsko slikarstvo, portreti i religiozno slikarstvo. 
U izbor su uključena dobro poznata i čuvena ostvarenja nastala za izlaganje, ali i pojedine slike nastale u Jovanovićevoj privatnoj sferi, na osnovu kojih se otkriva da su neke velike teme bile i predmet njegovog intimnog promišljanja, a ukupno je predstavljeno 97 dela nastalih u rasponu dužem od pet decenija umetnikovog života. 
Izložena dela su iz zbirki Narodnog muzeja u Beogradu, Muzeja grada Beograda, Galerije Matice srpske u Novom Sadu, Umetničke zbirke SANU, Narodnog muzeja Pančevo, Narodnog muzeja u Zrenjaninu, Zadužbine kralja Petra I na Oplencu, Istorijskog muzeja Srbije i iz privatnog vlasništva.

Povezana vest:  The Body Shop proslavio Međunarodni dan žena na novoj lokacij u shopping centru Ušće