katapult_sKatapult u Delta Cityju – modni bazar unikata

Jubilarni modni bazar Kataput X će se održati 15. i  16. oktobra u glavnom holu Delta Cityja. U toku dvodnevne modne manifestacije 70 autora će predstaviti svoje nove unikatne kolekcije garderobe, nakita i asesoara.

Katapult je međunarodna kulturno-umetnička manifestacija koja se svakog meseca realizuje u obliku prodajne izložbe čiji je cilj promovisanje mladih, neafirmisanih umetnika iz oblasti modnog dizajna i primenjene umetnosti. Nastao u organizaciji Pero Art Centra, Katapult se održava od 23. maja 2010. godine i danas je postala jedna od najprestižnijih manifestacija prezentovanja umetnosti dizajna.

Povezana vest:  Huawei predstavio glamuroznu reviju visoke mode Amato Haute Couture

Do sada je na Katapultu izlagalo više od 150 mladih umetnika iz zemlje i inostranstva. Svaka nova prodajna izložba označavala je uvođenje noviteta, počev od raznovrsnosti izlagača, preko programa koji je bio, pored same izložbe unikata, obogaćen modnim revijama, pa do organizovanja aukcija i promocije vina, koktela, muzickih nastupa, aukcije… Manifestacija je uvek ispraćena dobrom atmosferom za koju je zaslužen organizator Pero Art Centar.

Povezana vest:  Posebnu kolekciju za Ultra Europe u Hrvatskoj dizajnirao Boris Banović

Ciljne grupe Katapulta jesu sve generacije zainteresovane za stvatralaštvo neafirmisanih umetnika koji će ponuditi svoje unikate po pristupačnim cenama. Stoga će publika imati uvid u stvaralačke tokove mlađih generacija, čime će otkriti i jedan novi maštovitiji svet primenjene umetnosti dizajna.

Jubilarni Katapult održaće se 15. i 16. oktobra 2011. godine, u glavnom holu Delta Cityja, kao dvodnevna modna manifestacija na kojoj će izlagati svoje unikate čak 70 autora. Samu manifestaciju pratice Đ nastupi, modna revija agencije Fashion Glam R’n’R.

Povezana vest:  Novak Đoković Fondacija donira 110.000 evra UNICEF-u u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj

Radovi odabranih umetnika se mogu pogledati pre pocetka Katapulta, na sajtu Pero Art Centra, www.galerijapero.com