Galerija cokolade Premier

Humanitarna akcija izdavačke kuće Portalibris i Galerije čokolade Premier
 
Izdavačka kuća Portalibris i Galerija čokolade Premier odlučili su da, povodom Svetog Save, daruju slatkišima i knjigama mališane iz Doma za decu bez roditeljskog staranja „Jovan Jovanović Zmaj” (koji pripada Zvečanskoj, a nalazi se u ulici Braće Jerković 119) i prirede im zanimljiv program.
Uoči školske slave, 26.januara u 17 časova  biće upriličeno veselo druženje sa mališanima u kome će učestvovati ličnosti iz sveta poznatih – članovi humanitarnog  Kluba galerije čokolade. U pitanju su Aca Seltik, Igor Đorđević, Milica Milša, Ogi Radivojević, Adriana Čortan, Aleksandar Tešić, Nataša Šolak, Bilja Krstić, Prljavi inspektor Blaža,  Marina Kotevski, Zijo Valentino, Viktoriija, vitezovi iz organizacije Beli orlovi, novinari redakcije „ Znanje na poklon”: Tijana Trnavčević, Ivana Mihajlović, Slaviša Stojković, voditelji radija Naksi i drugi. Svako od njih će mališanima uputiti čestitke i želje povodom Svetog Save, a zatim će se, kroz interaktivni razgovor sa njima, baviti vrednostima koje je propovedao naš veliki svetitelj. Biće reči o školi, ljubavi, knjizi, prijateljstvu – a teme će biti potkrepljene čitanjem odlomaka iz Portalibrisovih poklon – knjiga.
Ova humanitarna priredba ima cilj da uveliča prazničnu atmosferu deci iz Doma Zmaj, ali li i da skrene pažnju javnosti da ne smemo zaboraviti one kojima su ljubav i pažnja potrebni. Zato ovom događanju svi mogu dati svoj doprinos otkupljivanjem čokoladnih poslastica u galerijama čokolade(u Bulevaru Kralja Aleksandra i na Obilićevom vencu) koje će se pored pripremljenih slatiša i knjiga darovati mališanima.
Do sada su u tu inicijativu podržali Udruženje poslovnih žena, Klub prvih žena i mnogi pojedinci (Smiljana Veselić, Aleksandra Lazović, Miodrag Kristina, Aleksandra Čupić…).
Organizatori akcije su rekli da će nastojati da ova akcija bude samo jedna u nizu humanitarnih inicijativa Portalibtisa, Art Ivala i Kluba galerija čokolade. Takođe se nadaju da će uspeti da inspirišu i motivišu mnoge da budu humani i da pokušaju da zaslade život onima kojima je to potrebno.

 

Povezana vest:  POČINJE SKI OPENING NA KOPAONIKU