Henkel_Art_Award

Počinje novi krug takmičenja za Henkel Art Award 2012.
 
Henkel za centralnu i istočnu Evropu poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće na konkursu za Henkel Art.Award. 2012. Konkurs je namenjen kreativnim umetnicima iz 23 zemlje centralne i istočne Evrope. Nagrada se dodeljuje u saradnji sa dugogodišnjim partnerima organizacijom “KulturKontakt Austrija” i Muzejem savremene umetnosti – MUMOK iz Beča. Pored novčane nagrade od 7.000 evra, pobednik dobija i organizovanje izložbe u zemlji porekla, kao i samostalnu izložbu u muzeju MUMOK u Beču.
“Umetnost doprinosi, ne samo kulturnoj razmeni, već i međusobnom razumevanju”, izjavio je Ginter Tumser, predsednik kompanije Henkel za centralnu i istočnu Evropu, objašnjavajući Henkelovu dugogodišnju posvećenost sponzorisanju umetnosti.
I ove godine, Henkelova nagrada za umetnost biće dodeljena umetnicima za izvanredna i inovativna umetnička dela iz oblasti slikarstva, crtanja, fotografije, video snimaka i instalacija. Renomirani međunarodni žiri sastaće se na leto 2012. godine radi izbora pet finalista, koji će se takmičiti za glavnu nagradu. Pobednik će biti proglašen na svečanoj ceremoniji u Beču, koja će biti održana u oktobru 2012. godine.
Pored toga, u saradnji sa austrijskom organizacijom “KulturKontakt Austrija”, kompanija Henkel kao treću nagradu dodeljuje i stipendiju u vrednosti od 2.000 evra, namenjenu mladim umetnicima iz istočne Evrope. Dobitnik ove nagrade će se birati među učesnicima programa austrijske organizacije “KulturKontakt Austrija” pod nazivom “Artists in Residence”.
Dodatne informacije o Henkelovoj nagradi za umetnost možete pronaći na sajtovima: http://www.henkel.rs, www.artaward.henkel-cee.com ili www.facebook.com/HenkelArtAward.

 

Povezana vest:  Nataša Šarić ambasador Srbije na svetskoj nedelji mode u Njujorku