Nicola_de_Main_294

31. AMSTEL FASHION WEEK
SARADNJA LONDONSKE DIZAJNERKE I NIVEA SOFT – NICOLA DE MAIN U BEOGRADU
 
U četvrtak (5. aprila) je na 31. Amstel Fashion Week-u specijalan gost bila londonska dizajnerka NICOLA de MAIN. Povod njene revije, koja je privukla veliku pažnju, bila je njena kreativna saradnja sa brendom NIVEA za koji je ona kreirala ograničenu seriju NIVEA Soft kreme.
’’Moje kreacije su veoma odvažne i želela sam da udahnem novi život pakovanju NIVEA Soft kreme, da ih obojim i stvorim osećaj akcije. Takve su i moje kreacije i mislim da sam to izvela na ovim kutijama poprilično dobro. Najbolji način za pronalaženje inspiracije za mene je okružiti se različitim stvarima. Ja stvarno obožavam da tražim stare stvari i zanimljivosti. To može biti samo mali detalj nečega što pronađemo u radnji, što se onda replicira svuda po printu. Jednom kada se pretvori u print, može da se proteže kroz celu kolekciju. Uz NIVEA brend sam odrasla i još uvek koristim te proizvode, pa je samim tim i izazov bio veći. Ono što za mene predstavlja najveće uzbuđenje je to što će se moj dizajn naći u prodavnicama širom sveta.’’ – kaže NICOLA de MAIN.
Revija je obeležena sa tri dizajna po uzoru na koje su kreirana limitirana izdanja NIVEA Soft kreme, a modeli koji su debitovali na ovoj reviji su devojke odabrane na prošlogodišnjem NIVEA izboru za novo Click lice.
Put ptica – Oličena šarenim, delikatnim kolibrijima, inspiracija za Put ptica je bila ilustrovanje života i pokreta, dezena i ritma.
Odrazi leptira – Odražava oblike i dezene na krilima leptira i moljaca, pod uticajem psihodelične umetnosti šezdesetih godina.
Cvetni snovi – Inspirisana konceptom života pahuljice, ovo je ideja koja je nastala za vreme hladne zime u Londonu. Svaka pahuljica je jedinstvena – ima fascinantnu i kompleksnu lepotu.
Nicola je poznata po ekscentričnim grafičkim printovima. Kolekcija je inspirisana prirodom i snežnom sovom, što se ogleda i u temi revije “ The girl who thought she could fly“.
„Zaljubila sam se u pticu u uvodnim scenama filma Haviera Bardema ‘Biutiful’,“ objašnjava Nicola. „Kad sam videla veličanstvenu pticu ponovno u filmu “Smrznuta planeta“ Davida Atenboruga, postala sam opsednuta izgledom i letom ove ptice“.
Crtani ispis na materijalima je optička varka, sa licem sove sastavljenim od skrivenih sova. 
Svilene haljine i teška krep svila su glavni materijali kolekcije, kao i klasični komadi poput cigaret pantalona i ogromnih košulja-haljina. „Želela sam jednostavne, klasične komade, lagane za nošenje“, kaže Nicola. „želela sam kolekciju koja je mračnija i pomalo sumorna, dok su siluete ostale jednostavne, kako bi print govorio za sebe.“

 

Povezana vest:  Savršeno stilizovana i negovana kosa tokom čitavog dana uz NIVEA MEGA STRONG proizvode

{vsig}NIVEA_SOFT_NICOLA_DE_MAIN{/vsig}