Henkel_Art_Award 

Poslednji poziv za prijave za Henkel Art.Award. 2012, konkurs otvoren do 25. maja
 
Henkel za srednju i istočnu Evropu najavljuje poziv za učešće na konkursu Henkel Art.Award. jedanaestu godinu za redom. Nagrada za umetnost u vrednosti od 35.000 evra podrazumeva novčanu nagradu od 7.000 evra i organizovanje dve izložbe, a ciljna grupa su joj kreativni umetnici vizuelnih umetnosti iz 23 zemlje regiona centralne i istočne Evrope. Rok za podnošenje umetničkih radova ističe 25. maja 2012. godine.
Nagrada za Henkel Art.Award, koja se dodeljuje u saradnji sa KulturKontakt Austria i Muzejom moderne umetnosti u Beču (MUMOK), još jednom će biti dodeljena umetnicima vizuelnih umetnosti za izvanredne i inovativne radove iz oblasti slikanja, crtanja, fotografije, video radova i instalacija.
Istaknuti međunarodni žiri će se sastati u leto 2012. godine kako bi imenovao pet finalista koji će se takmičiti za glavnu nagradu, dok će pobednik biti proglašen na gala ceremoniji, koja će se održati u oktobru 2012. godine u Beču.
„Umetnost doprinosi obostranom razumevanju, ali pre svega kulturnoj razmeni“, izjavio je Ginter Tumser, predsednik kompanije Henkel za centralnu i istočnu Evropu, objašnjavajući glavne razloge Henkelove dugogodišnje posvećenosti sponzorisanju umetnosti.

 

Povezana vest:  Danijela Glišić, Olga Marković, Emilija Petrović, Bojana Jovanović, Aleksandar Janković, Viktorija Džimrevska i Sara Q predstavili svoje viđenje mode