Veseli deciji dani 3

Nastavlja se manifestacija „Veseli dečiji dani u Super Veru“

Kulturno-sportska manifstacija „Veseli dečiji dani u Super Veru“ trajaće sve do 01.09.2013.godine a deca sa Voždovca će subotom i nedeljom u terminu od 10.30 do 14.30 i sredom od 16 do 20 časova moći besplatno da učestvuju u brojnim radionicama koje su obezbedili organizatori.
Kako ističu organizatori UG Radom za radost i Snežana Mitić, odbornica opštine Voždovac i članica UO Internacionalnog kluba žena, prvobitan plan je bio da manifestacija, koja se održava u Super Veru Voždovac (Vojvode Stepe 253, hol na prvom spratu) traje od 15.07. do 15.08.2013. ali zbog velikog interesovanja „Veseli dečiji dani u Super Veru“ su produženi za još dve sedmice.
-Deca su uživala u svim van školskim aktivnostima koje smo im organizovali tokom ovog leta ali nažalost mnoga su se tek sada pristizala sa odmora ili su kasno čula o prelepim događajima u Super Veru na Voždovcu. Produžili smo manifestaciju zbog njih i zbog vesele dece sa kojima smo se družili. Treba li da Vam kažem koliko su, naša deca, bila srećna kad smo im rekli da ćemo i dalje biti sa njima…- rekla je Snežana Mitić i napomenula da se „Veseli dečiji dani u Super Veru“ realizuju u okviru projekta „Zdravo detinjstvo“-bez bolesti zavisnosti i elektronskog nasilja koji je namenjen prvenstveno deci sa jednim starateljem i lošijeg materijalnog stanja.
– Anketirajući roditelje sa Voždovca došli smo o zaključka da su cene vanškolskih aktivnosti previsoke za njihov kućni budžet i da je to razlog što je sve veći broj dece na ulicama. Zahvaljujući kompaniji Veropoulos koja je ustupila prostor bez naknade i uz pomoć kulturno-sportskih udruženja i pojedinaca koji su besplatno držali radionice tokom „Veselih dana“ uspeli smo da sklonimo decu sa vrelog asfalta.Sredinom septembra ćemo imati izložbu svih radova i bogat kulturno-sportski program kako bi naša deca pokazala koliko su bila kreativna tokom letnjeg raspusta. One najbolje očekuju simbolične nagrade kao i besplatan izlet sa njihovim roditeljima.- objasnila je Snežana Mitić i istakla da se manifestacija dobro realizuje i zahvaljujući deci koja su bila uključena u program volontiranja tokom „Veselih dečijih dana u Super Veru“. Naime, 12 devojčica i dečaka uzrasta od šest do 14 godina svakodnevno su davali servisne informacije svim zainteresovanim posetiocima.
Da podsetimo, do sada su deca sa Voždovca bila u prilici da uče mađioničarske trikove od Mihajla Magic-a, da pohađaju časove origami veštine, radionice: lepog govora, novinarstva i odnosa s javnošću, časove nemačkog i engleskog jezika, da uče stare zanate: tkanje, heklanje, vez i štrikanje, kao i da vežbaju sa instruktorima: korektivnu gimnastiku i jogu. Poslednja aktivnost koju su pripremili organizatori „Veselih dana“ jeste brazilska borilačka veština kapuera koju realizuju instruktori iz kluba Senzala.

Povezana vest:  Matel najavio nove Barbike: malu, visoku i sa oblinama