teen talkHuligani su kukavice koji napadaju samo u grupama

Konferencija posvećena mladima „Tin tok 2013“ (Teen talk) održana je večeras u Domu omladine, a sa nje je poručeno i da su huligani kukavice koji napadaju samo u grupama.
Konferencija je okupila stručnjake iz oblasti komunikacija, medija, filma, psihologije, muzike, sporta i mnogih drugih oblasti koje se tiču ponašanja, konzumentskih, društvenih i kulturnih navika i potreba tinejdžera.
Na prvom panelu „Od stripa do ‘Klipa“, učesnici su govorili o tome šta današnji srednjoškolci kriju ispod klupa, panel je vodio Galeb Nikačević, a sin muzičara Đorđa Balaševića, srednjoškolac Aleksa Balašević „priznao“ je da odlazi na splavove, ali i sluša operu.
Tema jednog od panela bili su huligani i nasilje na sportskim događajima, a tim povodom je reditelj filma „Šišanje“ Stevan Filipović ocenio da je Srbija jedina zemlja koja „podržava i koristi“ navijačko-huliganske grupe.
O huliganima je govorio i predsednik rukometnog kluba „Vojvodina“ Milan Đukić koji je istakao da se osobe mlađe od 14 godina, namerno „ubacuju“ u navijačke grupe, jer se, zakonom, smatraju neodgovornima, pa se ne mogu krivično kažnjavati.
Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin ocenio je da su huligani zapravo kukavice koji smeju da napadaju samo kada su u grupi.
„Budite heroji u ovim neherojskim vremenima i u vašoj okolini izolujte one koji se huliganski ponašaju!“, poručio je Borovčanin.
Tinejdžeri su u Domu omladine prisustvovali i panelu „5 minuta slave“ koji je bio posvećen muzičkim rijaliti programima, a kome su pristustvovali učesnica „Prvog glasa Srbije“ Sara Jovanović, učesnik „Operacije trijumf“ Vukašin Brajić, učesnica „Ja imam talenat“ Emilija Đonin, kompozitor Kristina Kovač…
Prvu konferenciju posvećenu „digitalnoj generaciji“ „Teen Talk 2013: What Digital Native Generation Wants“ organizovao je magazin „Bravo“.

Povezana vest:  BAFE raspisala konkurs za dizajnere i fotografe