bill gatesBil Gejts ulaže milion dolara u prezervative

Fondacija Bil i Melinda Gejts ulaže milion dolara u izradu prijatnije vrste prezervativa, u cilju borbe protiv prenosivih polnih bolesti.
Jedan broj američkih stručnjaka već radi na izradi finijih prezervativa, poput istraživavča sa američkog univerziteta u Oregonu koji rade na izradi ultratankog prezervativa od poliuretanskog polimera, preneo je švajcarski list 24 sata.
Međutim, pažnju fondacije Gejts skrenulo je istraživanje kalifornijskih laboratorija Apeks Medikal Tehnolodži iz San Dijega koje rade na izradi prezervativa od kolagenih vlakana dobijenih od junećih tetiva.
Stručnjaci iz San Dijega dobiće tako od Bil Gejtsa donaciju od milion evra za nastavak istraživanja koje će omogućiti korisnicima daleko veći užitak prilom polnog odnosa jer je izrađen od finijeg i tanjeg materijala koji se prilagođava datom obliku i omogućava veću osetljivost.
Novi materijal neće više praviti alergijske reakcije na koži kao što je do sada bio slučaju sa prezervativima od veštačkih materijala.
Laboratorija koja se bavi ovim radom u eksperimentalnoj fazi biće snabdevana materijalom iz jedne kineske prodavnice hrane, ali će u slučaju otpočinjanja proizvodnje morati da se obrate velikim klanicama.

Povezana vest:  DISNEY ON ICE DONOSI NAJVEĆU ZABAVU NA LEDU PUBLICI ŠIROM SVETA