Decija nedelja sporta - radionicaPrva „Dečija sportska nedelja“ u Delta Cityju

Škole fudbala, badmintona, košarke, tenisa i stonog tenisa, kao i časovi džudoa, karatea, korektivne i sportske gimnastike, brojni poligoni za demonstriranje brzine i spretnosti, puzijada… samo su deo programa koji prvi put, u okviru „Dečije sportske nedelje“, u organizaciji Delta Cityja i Sportske akademije Senjak, očekuje najmlađe posetioce, u atrijumu šoping-mola, od 20. do 24. januara.

Od košarke i fudbala do korektivne gimnastike

Svakog dana, od 10 do 14 časova, deca iz brojnih vrtića i osnovnih škola pohađaće besplatne edukativne škole i sportske radionice, ali će se upoznati i sa vežbama kojima mogu da utiču na pravilan razvoj svoga tela i spreče neke od najčešćih oboljenja – ravna stopala i deformitet kičme. Takođe, najmlađi posetioci imaće priliku i da se oprobaju u različitim poligonima brzine i spretnosti, gde će najbolje doći do izražaja njihova fizička spremnost, kao i motoričke sposobnosti.

Povezana vest:  Međunarodni Dan Dunava, sedmu godinu zaredom, obeležen pod sloganom „Aktivni za reke!“

„Vrati servis Karakaševiću“

Posebna zanimljivost za posetioce i učesnike „Dečije sportske nedelje“ biće i druženja sa poznatim sportistima koji će im, pored praktičnih saveta, razgovaraće o svom profesionalnom razvoju kako bi podstakli sportske nade da nastave vredno da treniraju.
Dodatni izazov mladim stonoteniserima biće i akcija „Vrati servis Karakaševiću“ – u okviru koje će u četvrtak, 23. novembra, u 18:30 časova, ukrstiti rekete sa Aleksandrom Karakaševićem, državnim prvakom i reprezentativcem, koji je poznat po odličnoj igri levom rukom i omiljenom bekhendu. Istog dana, mladi teniseri će imati priliku da se druže i vežbaju sa selektorima Dejanom Vranešom i Bogdanom Obradovićem.

Povezana vest:  Jedinstveni Health coach program od sada i kod nas

Takmičenje u puzanju

A kako ne bi bili zapostavljeni oni takmičari koji još nisu ni prohodali, u sredu, 22. januara, u 17:30 časova, biće organizovana i puzijada na kojoj će se birati najbrža beba.

Sportom protiv dijabetesa

Završni događaj manifestacije biće u petak, 24. novembra, u 20 časova, kada će KK Partizan, u saradnji sa Udruženjem „Plavi krug“, predstaviti projekat „One team“, u okviru koga se organizuju radionice i treninzi za decu sa dijabetesom. Učesnici projekta ovom prilikom predstaviće šta su naučili u proteklom periodu, a radionici i treningu „One team-a“ moći će da se priključe i zainteresovana deca u Delta City-ju.

Povezana vest:  Najpoznatija zgrada sveta - Empajer stejt bildnig - postaje "zelena"

Tokom celog dana, u toku trajanja „Dečije sportske nedelje“, od 10 do 22 sata, u atrijumu šoping-mola, biće organizovane radionice i treninzi, a više informacija i detaljniji program možete pronaći na sajtovima www.deltacity.rs i www.sas.co.rs.