ivana spanovic-skok-2014

Nema odmora za Ivanu Španović, sutra skače na mitingu Dijamanstke Lige u Štokholmu

Posle fantastičnog uspeha srpske rekorderke na Evropskom prvenstvu u Cirihu, Ivana Španovićeva nastavlja sa takmičenjima iz serije Dijamantske Lige. Ona je u društvu trenera Gorana Obradovića otputovala danas u Štokholm gde je sutra očekuje nastup na olimpijskom stadionu i tradicionalnom „DN Galan“ mitingu.
Ovo će biti šesti po redu miting koji okuplja najbolje skakačice sveta i naravno velika uvertira pred samu završnicu koja će se održati u Cirihu 28.avgusta.
Španovićeva je imala odlične nastupe na svim mitinzima na kojima je učestvovala, a čak je i novi nacionalni rekord 6,88m postavila na mitingu Dijamantske Lige u Judžinu. Ivana je zbog priprema za Evropski šampionat propustila miting u Glazgovu, ali i uprkos tome srpska atletičarka je uspela da zadrži visoku poziciju i drugo mesto u sveukupnom plasmanu. Vodeću poziciju sa ukupno 8 bodova zauzima Amerikanka Tiana Bartoleta sa najboljim rezultatom ove godine 7,02m, dok treće mesto sa pet bodova pripada večitoj rivalki naše atletske dive Francuskinji Eloiz Lesur. Poziv za učestovavnje na DN Galan mitingu dobile su 8 najboljih skakačica sveta u ovom trenutku.
Ivana je u Cirihu pokazala da se nalazi u izuzetnoj formi i nadamo se da će u Štokholmu i na preostalim takmičenjima srpska rekorderka imati prilike i više sportske sreće da pokaže koliko zaista može da skoči.

Povezana vest:  Održana Konvencija Evropske atletske federacije