ivanaspanovicosloIvana Španović zauzela peto mesto na mitingu u Oslu

 

Večeras u Oslu na trećem mitingu Dijamantske Lige, srpska atletika doživela je veliki uspeh,  20-godišnja Ivana Španović na svom prvom nastupu u dijamantskoj seriji atletskih mitinga zauzela je peto mesto sa najboljim rezultatom sezone 6.65m.

U prvoj seriji zabeležila je najbolji rezultat 6,65m; u drugoj i trećoj seriji Ivana je prestupila, U četvrtoj seriji zabeležila 6,18m; zatim imala skok od 6,43m i u poslednjoj seriji zabeležila 6.45m.

Povezana vest:  Enis, Feliks i Adams u trci za atletičarku godine

-Zadovoljan sam i rezultatom i plasmanom. Ovo je veliki uspeh za srpsku atletiku, sama činjenica da uopšte imamo predstavnika na mitinzima Dijamantske lige je ogroman napredak u sprskoj atletici, a Ivana je večeras odlično skakala. U drugoj I trećoj seriji imala je skokove preko 6,70m, ali nažalost sa vrlo malim prestupom. Publika je bila sve vreme uz nju i mnogo joj je značila, idemo dalje – istakao je trener Obradović.

Povezana vest:  Pobeda Ivane Španović u Lozani

-Očekivala sam bolje, ali zadovoljna sam, skočila sam najbolji rezultat sezone. Sve ovo je za mene novo, sjajna atmosfera, ogromna podrška publike. Bilo je zanimljivo i vrlo napeto do samog kraja. Znam da mogu još bolje i žao mi je što večeras nisam skočila dalje. Sve je podređeno Evropskom prvenstvu u Barseloni, a glavna stanica do Barselone je Evropsko ekipno prvenstvo II Liga koje se održava 19-20.juna pred domaćom publikom na stadionu Crvene Zvezde – stadionu za koji me vezuju zlatne uspomene sa 25. Letnje Univerzijade. Nadam se da ću zajedno sa celom reprezentacijom i ove godine slaviti na Marakani, samo ovog puta pobedu Srbije i ulazak u I Ligu Evrope -izjavila je Ivana Španović.

Povezana vest:  Nike City Run - Svi na Ušće

Pobedila je Ruskinja Olga Kucherenko sa rezultatom 6,91m; drugo mesto zauzela je Portugalka Nomez sa 6,78m, dok je juniorska šampionka Evrope Darija Klishina skočila 6,77m.