Najbolji desetobojac Srbije Mihail Dudaš počeo je danas u Novom Sadu pripreme za Evropsko prvenstvo u atletici u Beogradu sledeće godine. Evropsko dvoransko prvenstvo održaće se od 3. do 5. marta 2017. u beogradskoj Areni. Dudaš se takmiči u višeboju – desetoboju na otvorenom i sedmoboju u dvorani. Drži nacionalne rekorde u obe discipline.

Dudaš je sa pripremema za sedmoboj na EP u Beogradu počeo kod kuće u Novom Sadu. On će decembar provesti u Južnoj Africi, gde će, kao i svake godine do sada, odraditi važan deo priprema. Reprezentativac Srbije je na Evropskom prvenstvu 2016. u Amsterdamu zauzeo treće mesto i osvojio bronzanu medalju sa 8.153 boda, dok njegov državni rekord iznosi 8.275 bodova.

Povezana vest:  Pistorijus nepoželjan na mitinzima Dijamantske lige

On je kazao da ima velike ambicije za beogradsko EP.

-Ambicije za Evropsko dvoransko prvenstvo su velike. Pogotovo zato što je ovo prvo veliko takmičenje pred domaćom publikom. Sa takmičenjima ću početi već u januaru, kada ću pojedinačno ulaziti u formu za svaku od sedam disciplina sedmoboja – rekao je Dudaš.

On je na Olimpijskim igrama u Rio de Žanejru morao da odustane od takmičenja zbog povrede lakta u toku bacanja koplja. Ta povreda je sada bolje, a koplja u sedmoboju nema.

Povezana vest:  Miting AK „Crvene Zvezde" za seniore i seniorke

-Tokom januara i februara će nam mnogo koristiti i dvorana na Banjici, da ne bismo morali da idemo na pripreme u inostranstvo, već ćemo tamo raditi i usavršavati svaku disciplinu pojedinačno – rekao je Dudaš.

Srbija će na EP „kraljice sportova“ ugostiti više od 1.000 atletičara iz svih zemalja Evrope i oko 10.000 navijača, koji će imati priliku da posete glavni grad Srbije.

Povezana vest:  Suđenje Pistorijusu odloženo za avgust