Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić razgovarali su danas sa atletičarima Srbije koji su učestvovali u finalu na Evropskom atletskom prvenstvu u Beogradu – Ivanom Španović, Mihailom Dudašom i Lazarom Anićem.

Premijer je zahvalio i čestitao sportistima na uloženom trudu, posebno Ivani Španović na osvojenoj zlatnoj medalji, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.

Povezana vest:  Todosijević u finalu skoka u vis na Univerzijadi

Vučić je odao priznanje rukovodstvu Atletskog saveza Srbije na odličnoj organizaciji kao i trenerima na podršci i uloženom trudu da njihovi takmičari daju maksimum na Evropskom prvenstvu i svima pruže priliku da uživaju i navijaju za srpske atletičare.

Ministar Udovičić je istakao da su svi sjajnim rezultatima doprineli da atletika, kraljica sportova predstavi Beograd i Srbiju kao dobrog domaćina, piše u saopštenju.

Povezana vest:  Tipsarević podržao saigrače: Idemo pravo u polufinale

Ivana Španović, evropska šampionka u skoku u dalj, skokom od 7,24 metra oborila je nacionalni rekord, postigla najbolji rezulat na svetu ove godine i osvojila zlatnu medalju. Dudaš je bio na pragu osvajanja bronzane medalje u sedmoboju, a Lazar Anić u disciplini skok u dalj osvojio je šesto mesto.

Sastanku su prisustvovali i treneri najboljih atletičara, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Povezana vest:  Djoković uz probleme do drugog kola Akapulka