Naš najbolji bacač kugle Asmir Kolašinac, operisan je neposredno posle Evropskog atletskog prvenstva u dvorani koje je održano od 3. do 5.marta u Kombank Areni. Uprkos savetima lekara da ne takmiči na EP on je odlučio da ne razočara beogradsku publiku i da se ipak pojavi. Nažalost bol u nozi ga je sprečio da dodje do finale i borbe za njegovo četvrto evropsko odličje.

Povezana vest:  Španovićeva sutra na mitingu u Cirihu

“Za sada sve ide kako treba. Proslo je skoro 2 meseca od operacije tako da se nadam da ću uskoro  moći da pojačam tempo. Ja sam već nakon dve nedelje krenuo sa laganim trčanjem i laganim oporavkom. Taj oporavak trajaće bar još mesec dana i do tad ne smem da pojačam tempo treninga, dok rana dobro ne zaraste”, kaže Kolašinac, nakon posete lekara.

Povezana vest:  Pakleni dan za naše asove

Svetsko prvenstvo u Londonu koje se održava početkom avgusta je sve bliže, a njegovi konkurenci već sada bacaju kuglu preko 21.50 metara: “Ja se iskreno nadam da ću uspeti da se spremim za Svetsko prvenstvo i daću svoj maksimum da u tome uspem, ali pre svega moram biti oprezan. Pre jula neću moći da takmičim, tako da prvi deo sezone preskačem. Najbolji bacači sveta već sad bacaju velike daljine, vreme je da ih stignem”.

Povezana vest:  Atletičarka Tatjana Mirković posle dve godine ponovo na državnom prvenstvu

Foto: Atletski savez Srbije promo