Srpska atletičarka Tatjana Mirković rekla je danas da se raduje što će posle dve godine odusustva predstojećeg vikenda nastupati na državnom prvenstvu u Kruševcu, dok je Vedran Samac kazao da je u potpunosti spreman za takmičenje.

-Drago mi je što ću posle dve godine ponovo nastupiti na državnom prvenstvu. Nadam se lepom vremenu i super druženju. Pozivam što više ljudi da svoj vikend provedu u Kruševcu na atletskom stadionu – rekla je Mirković.

Povezana vest:  Predstavljene medalje za EP u Beogradu

Mirković je posle porodjaja imala zdravstvenih problema i bila primorana da se na neko vreme skloni sa atletske staze. Kako kaže, sada je sremna da se ponovo pojavi na zaletištu, i vrati njenoj disciplini, bacanju koplja. Bacanje koplja u ženskoj konkurenciji na programu je u subotu od 18.20.

U muškoj konkurenciji učestvovaće Samac koji kaže daje u potpunsoti spreman za prvenstvo države.

Povezana vest:  Španović u Portugaliji do ličnog rekorda u troskoku

-Prvo takmičenje ove sezone imao sam u Zenici pre dva dana kada sam bacio najdalje 76,77 metara i morao da odustanem od daljeg bacanja zbog malog problema sa kolenom. Uprkos tome, odradio sam dobre pripreme i spreman sam za Prvenstvo države, kao i za predstojeća takmičenja. Očekivanja su velika i nadam se da mi povreda neće oduzeti dobar rezultat za koji sam spreman – rekao je Samac.

Povezana vest:  Ivana Španović očekivano među 12 najboljih na sveta

Takmičenje u bacanju koplja u muškoj konkurenciji na programu je u nedelju od 18.05.