Ove godine Balkanski atletski kongres održao se u Gruziji. Kongresom je predsedavao predsednik Balkanske atletske federacije, Dobromir Karamarinov, zajedno sa potpredsednik Slobodanom Brankovićem i Fatihom Cintimarom, dok je kao gost bio  prisutan predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou.

Tokom kongresa usvojen je kalendar takmičenja za 2018.godinu sa izmenama propozicija takmičenja. Na predlog naše federacije usvojen je i kriterijem za nagrađivanje najboljih atletičara.

Povezana vest:  Svetski rekorderi i promoteri Beogradskog maratona Kevin Jang i Majk Pauel pozdravljaju Beograđane

Naša zemlja kandidovala se za Prvenstvo Balkana u hodanju i u planinskom trčanju.

“Kongres je uspešno organizovan. Dobili smo veliki podršku od Koe ,oduševljen je sa našim aktivnostima. U sledecoj godini biće 11 Balkanijada sa jednom novom u štafetnom trčanju. Pored toga u planu su seminari za sudije i tehnička lica plus kongres i gala. U razgovoru sa predsednikom IAAF (Svetske atletske federacije) dotakli smo se priprema u vezi kandidature Beograda za Svetsko prvenstvo 2020.godine u dvorani. Rekao sam mu, da smo u fazi dobijanja garantnih pisama od Ministarstva  i grada Beograda i da ćemo ispoštovati rok da sve to predamo do13. oktobra, kako bi 25og i 26og novembra imali uspešnu prezentaciju u Monaku”,  rekao je Branković.

Povezana vest:  Bolt: Razmišljam i o skoku u dalj