Srpski atletičar Asmir Kolašinac rekao je danas da mu je cilj da na prvom takmičenju u sezoni baci kuglu više od 20 metara i istakao da ima dovoljno vremena da podigne formu do Evropskog prvenstva.

Kolašinac će sutra učestvovati na atletskom mitingu u Slovenskoj Bistrici.

„Tek mi je počela sedma sedmica kako treniram. Imao sam pauzu ceo mart i još sam u pripremnom delu. Radim veliki obim tako da na prvom takmičenju želim baciti preko 20 metara, što bi bila veoma dobra osnova za nastavak sezone. Imam još dva i po meseca do Evropskog prvenstva tako da imam dovoljno vremena da podignem formu i budem maksimalno spreman za avgust“, rekao je Kolašinac, prenosi Atletski savez Srbije.

Povezana vest:  Bolt: Farah će biti olimpijsko čudo

Pored Kolašinca, u Slovenskoj Bistrici će se takmičiti i Emir Bekrić u trci na 400 metara, dok će na zaletištu skoka u dalj biti Milica Gardašević.

Svoju sezonu sutra će otvoriti i Tamara Salaški koja će trčati na mitingu u Tampereu.

„U subotu me očekuje prva trka, naravno uvek sam uplašena od te prve trke, ali svakako da je jedva čekam kako bi videli gde se trenutno nalazim sa formom… Planiramo da u takmičarsku formu uđem u julu, ali me do tada očekuje par mitinga. U julu prvenstvo države, ali svakako ono što nam je glavni cilj je Evropsko prvenstvo u avgustu“, rekla je Salaški.

Povezana vest:  Španović šesta, Kolašinac peti u Šangaju