Evropska šampionka u skoku udalj, Ivana Španović plasirala se u finale EP u Berlinu sa najboljim rezultatom.

Ivana je danas skakala u kvalifikacijama i najdalji skok imala u trećoj seriji od 6.84 metara. Prvi skok bio je blizu sedam metara, ali nažalost sa prestupom od 2cm, drugi je bio  nešto slabiji, 6.56m.

Norma za finale iznosila je 6.67m, ili 12 najboljih atletičarki po rezultatu. Pored Ivane, samo pet takmičarki uspelo je da ispuni ovu normu, ostale su prošle po rezultatu.

Povezana vest:  BEOGRADSKI MARATON 2010, Marijan Voronjin, najbrži beli sprinter gost Beograda

“Volim da skočim iz prvog skoka normu, ali sam napravila prestup. Drugi skok nisam uspela takodje da ostvarim, a kada sam videla da ostale devojkeskaču dobro, nisam ništa želela da prepustim slučaju i iz trećeg sam uspela. U svakom slučaju, prvi i treći skok pokazuju da sam blizu nivoa na kom treba da budem i biću maksimalno spremna za finale”, rekla je Ivana.

Povezana vest:  Bibić jedan od favorita na EP u krosu

Osim Ivane, imali smo još jednu predstavnicu u ovoj disciplini, Milicu Gardašević koja je najdalji skok ostvarila u prvoj seriji rezultatom 6.26m i u ukupnom plasmanu zauzela 21.mesto.

“Tokom sezone sam imala dosta problema sa povredom pete i meni je nagrada što sam se pojavila na EP. Ponosna sam na sebe, ovo je bilo fenomenalno iskustvo. Bila sam najmlađa ovde, ugledam se na sve ove devojke i čast mi je da sam skakala sa njima”, rekla je Milica.

Povezana vest:  Ivana Španović najbolja atletičarka Balkana

Ivana će titulu osvojenu pre dve godine na EP u Amsterdamu braniti  u subotu, 11.08. od 20.05h.