yelena_isinbayevaIsinbajeva želi da premaši Bubku

 

Svetska i olimpijska šampionka u skoku u vis Ruskinja Jelena Isinbajeva izjavila je danas da joj je cilj da premaši 35 svetskih rekorda koje je u karijeri oborio njen mentor Ukrajinac Sergej Bubka.

-Bubka me potpuno podržava u ostvarenju tog cilja. Rekao mi je da će ga moj uspeh učiniti srećnim – izjavila je 28. godisnja Isinbajeva, koja je u aprilu ove godine privremeno prestala da se takmiči, kako bi se oporavila od fizičke i mentalne iscrpljenosti.

Povezana vest:  IAAF objavila imena kandidata za najbolje u 2018.

Isinbajeva, koja je do sada oborila 27 svetskih rekorda na otvorenom i u dvorani, ostvarila je poslednji najbolji rezultat svih vremena na mitingu u Cirihu 2009. godine, kada je preskočila visinu od 5,06 metara.

Svetska rekorderka nije uspela da odbrani titulu na Mundijalu u Berlinu 2009, a ove godine na dvoranskom šampionatu sveta u Dohi zauzela je četvrto mesto.

Povezana vest:  Biseri srpske atletike na jednom mestu

-Posle poraza u Berlinu bila sam potpuno ispražnjena – fizički i mentalno – izjavila je Isinbajeva.

Ruska atletičarka je dodala da je taj poraz bio „težak udarac njenom egu“.

-Naučila sam da budem najbolja i ođednom sam se našla na dnu. Posle oporavka u Monaku, uspela sam ponovo pronađem uzlaznu liniju i da na mitingu u Cirihu oborim svetski rekord.“, rekla je Isinbajeva i dodala da je nakon tog rezultata jednostavno morala da krene „silaznom putanjom.

Povezana vest:  Fiat 500L NACIONALE za rekorde na 26. Beogradskom maratonu

-Osetila sam ogroman umor i to se odrazilo na moj rezultat na dvoranskom prvenstvu sveta u Dohi – istakla je Isinbajeva, čiji je cilj da naredne godine osvoji titulu na prvenstvu sveta u južnokorejskom gradu Daegu od 27. avgusta do 4. septembra.

Isinbajeva je napomenula da njen trener smatra da bi ona mogla da preskoči i visinu od 5,25 ili čak 5,30 metara.