Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović takmičila je večeras u Berlinu i sezonu otvorila rezultatom 6.65m što joj je obezbedilo treće mesto na ISTAF mitingu večeras u Berlinu.

Publika je imala prilike da uživa u vrhunskim rezultatima Nemice Malaiko Mihambo koja je trijumfovala sa novim ličnim rekordom 6.99m, što je i najbolji rezultat na svetu u ovom trenutku. Drugo mesto osvojila je Ukrajinka Marina Bek sa novim ličnim rekordom 6.73m.

Povezana vest:  Amela Terzić: Na narednim takmičenjima da ispravim greške

„Pre svega sam zadovoljan što se Ivana vratila na stazu, i što je izvela svih šest skokova bez problema. Cilj je da postepeno podižemo formu i da Ivana maksimalno spremna dočeka evropsko prvenstvo u Glazgovu gde brani titule šampionke Evrope. Mihambo je dominirala večeras pred domaćom publikom i ostvarila sjajan rezultat na samom početku sezone“ – zadovoljan je bio trener Obradović posle nastupa svoje pulenke.

Povezana vest:  Borzakovski završava karijeru: Predajem štafetu mlađima

Sledeći nastup Ivane Španović zakazan je za 16.februar u Birmingemu, u istoj areni gde je prošle godine slavila titulu svetske dvoranske šampionke.