DA_VA_1

Dečija atletika u Valjevu
 
Atletski savez Srbije i Atletski klub Metalac iz Valjeva potpisali su u petak ugovor o realizaciji programa „Dečija atletika“. Ovaj program se realizuje pod pokroviteljstvom Međunarodne atletske federacije i sprovodiće se u osnovnim školama na teritoriji grada Valjeva. Grad Valjevo već u narednoj godini počeće da ulaže u atletsku infrastrukturu.
Pomoćnik Gradonačelnika Valjeva Selimir Manojlović kaže da se kad je ovaj program u pitanju ne radi samo o novcu: „ Ovo sve je više priznanje i obaveza za ubuduće da nastavimo sa razvijanjem atletike u Valjevu. Mislim da je zadovoljstvo biti u ovakavoj prilici i da će sam program biti dobar za decu kako bismo svi zajedno stvarali zdravu naciju. Atletika je temelj svakog sporta i od toga moramo početi. Važno je da naš Metalac ovaj program realizuje kako je predvidjeno“, rekao je Manojlović.
Sam projekat namenjen je najmladjima, a predsednik ASS Veselin Jevrosimović posebno je govorio o izgradnji atletske infrastrukture: “Atletika je bila pred zamiranjem i jedini način da je oživimo je bio pre svega da se fokusiramo na infrastrukturu i masovnost. To znači da atletiku treba predstaviti svima ne samo onima koji se već bave njome. Prva stvar koju smo krenuli da gradimo je atlestska dvorana čiji završetak treba da bude u decembru sledeće godine“, rekao je Jevrosimović.
Generalni sekretar ASS Slobodan Branković naglasio je da je posebnost samog projekta to što je namenjen svoj deci i posebno naveo da u njemu postoji disciplina i za puniju decu koju najčešće udaljavaju od sporta.“Sistem je takav da će prvo treneri koji su bili na seminaru preneti stečena znanja nastavnicima da bi nastavnici na časovima mogli da pokažu deci o čemu se zapravo radi. Projekat ćemo proširiti na još deset gradova , a cilj nam je da u naredne dve godine , svaki grad ima svoj atletski klub koji će realizovati ovaj projekat u OŠ“, kaže Branković koji je zamolio gradsko rukovodstvo da se posvete izgradnji infrastrukture.
Predsednik AK Metalac Radovan Kostić najavio je izgradnju klupskog atletskog doma na Divčibarama, čije se početak rada očekuje krajem 2013. godine.
Povezana vest:  Bekrić: Kao da sam bio sam na stazi