atletika kzn komtrejd

Terzićeva i Bekrić: Medalje u Tampereu pobeda zajedništva

Srpski atletičari Amela Terzić i Emir Bekrić, osvajači zlatnih medalja na šampionatu Evrope za mlađe seniore u Tampereu, poručili su danas da je njihov uspeh rezultat zajedništva koje vlada u državnoj reprezentaciji.
-Mnogo sam radila na sebi, a izuzetno značajno je i to što je cela reprezentacija disala kao jedno i što smo se bodrili međusobno. Nadam su da ću nastaviti ovim putem i da ću na prvenstvu sveta u Moskvi istrčati što bolje – rekla je Terzićeva, koja je oborila i nacionalni rekord u trci na 1.500 metara, 4:05,69, na konferenciji za medije u kompaniji Komtrejd.
Šampion Evrope na 400 metara sa preponama Emir Bekrić istakao je da je uspeh u Tampereu istorijski trenutak za srpsku atletiku.
-Vladala je pozitiva atmosfera u čitavom timu i ona nas je bukvalno nosila na stazi. Zaboravili smo na pritisak i očekivanja koja su svi imali od nas. Pokazali smo da smo fizički i mentalno sazreli i da možemo da se nosimo sa velikim izazovima – rekao je Bekrić i obećao da će u Moskvi pokusasati da sruši još jednu granicu – 48, 50 sekundi.
Osvajačica bronzane medalje u bacanju koplja Marija Vučenović ocenila je da je do medalje došla zbog činjenice da je ceo njen tim, do poslednjeg trenutka, verovao u uspeh.
-U poslednjem hicu sam „prebacila“ dve Finkinje i uzela bronzu. U tim trenucima ispunila sam očekivanja svih koji su verovali u mene – rekla je Vučenovićeva.
Rifat Zilkić, trener Amele Terzić istakao je da je njegova učenica u kontinuitetu ostvarila veliki uspeh u Tampereu.
-Amela u kvalifikacijama nije otkrila tajne adute, već se tempirala za finale. Ona je u poslednjih 200 metara trčala 28-29 sekundi i pokazala da je njen najjači adut jak finiš i sposobnost za promenu ritma – rekao je Zilkić i podsetio da je ona na taj način ispunila normu za Olimpijske igre.
Mirjana Stojanović, trener Emira Bekrića naglasila je da je on u finalu pokazao najveći kvalitet, kada je dokazao da može da izdrži ulogu favorita.
Predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović ocenio je da je uspeh Tampereu veliki dan za srpsku atletiku i dokaz da je kraljica sportova krenula pravim putem.
-Sve čestite celoj reprezentaciji na osvajanju dve zlatne i jedne bronzane medalje i presrećan sam jer je ovo veliki dan za srpsku atletiku. Naši atletičari su ponos Srbije – poručio je Jevrosimović.
Generalni sekretar ASS Slobodan Branković naveo je da su atletičari produkt srpske pameti i talenta, uprkos tome što ih ne podržavaju srpsku peduzeća. 
-Za njih bi bilo dovoljno da se uloži 300.000 evra, koliko se, inače, daje za jednog košarkaša iz inostranstva. Da li hoćete da ulažete u strance ili u srpsku decu“ . zapitao se Branković.
Državni sekretar za sport Predrag Peruničić rekao je da će ministarstvo stati iza atletske reprezentacije
-Država je već izgradila dva atletska stadiona, u Prijepolju i Košutnjaku, preostalo je još da se završi dvorana na Vojnoj akademiji i za to je već uloženo 400 miliona dinara. Čuvaćemo ono što je najvrednije, a to je budućnost sporta – poručio je Peruničić.

Povezana vest:  Suspenzije za jamajkanske atletičarke

 

FOTO: ATA Images