208 GTi 1Zabavan i brz – Peugeot 208 GTi
 
Peugeot ove godine slavi 30 godina modela 205 GTi, a sama proizvodnja desetohiljaditog primerka modela 208 GTi potvrđuje uspeh reinterpretacije ove legende i strategije Peugeot-a usmerene na tržište B segmenta. Peugeot 208 GTi za sva tržišta se proizvodi isključivo u postrojenju Poissy sa 76% delova napravljenih u Francuskoj.
Vrhunski dizajn je nešto što definiše sva Peugeot vozila, a posebno ovaj model koji je napravljen u cilju da privuče pažnju. Peugeot 208 GTi jasno pokazuje gene prethodnika, koji se ogledaju u prednjoj maski u vidu šahovskog polja, kočionim kleštima crvene boje, hromiranim detaljima gde crvena boja ističe svaku liniju. Instrument tabla je obložena TEP crnom bojom kojoj poseban akcenat daje crvena boja. Ona takođe daje akcenat i ostalim detaljima u vozilu. Pored sportskog dizajna koji daje pečat ovom vozilu, on se može pohvaliti i tehnološkim sistemima unutar vozila koji su poslednja reč tehnike. U slučaju da se nađete zaglavljeni u saobraćajnoj gužvi ovaj automobil I tada ima rešenje, u vidu najsavremenijih multimedijalnih sistema koji omogućuju povezivanje sa mobilnim telefonom i korišćenje svih njegovih sadržaja.
Model dolazi  sa 1,6-litarskim turbobenzinskim motorom sa 200 KS. Ima bogatu opremu a od 0 do 100 km/h stiže za samo 6,8 sekundi i ostvaruje maksimalnu brzinu od 230 km/h. Treba napomenuti I njegovo efikasno i dinamično ponašanje na putu koje ide u korist ekonomičnosti, 208 GTi troši samo 4,7 l/100 kms u mešovitoj vožnji.
Kompanija „Verano Motors“ poziva sve ljubitelje oznake „GTi“  da posete salon u Vojvode Stepe 352 u Beogradu, i bolje upoznaju ovaj automobil koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Povezana vest:  General Motors u Pekingu predstavio konceptno vozilo Chevrolet EN-V 2.0