U najnovijem ocenjivanju bezbednosti objavljenom juče, Euro NCAP je potpuno novom Opel Grandland X kompaktnom SUV-u (Sport Utility Vehicle) dodelio maksimalnih pet zvezdica. Ocena je bazirana na temeljnoj proceni u četiri bezbednosne oblasti: zaštiti odraslih putnika, zaštiti dece, zaštiti pešaka i bezbednosnim sistemima asistencije.

Euro NCAP je takođe testirao opcioni sistem automatskog kočenja u slučaju nužde, koji kupci Grandlanda X mogu da naruče mimo standardne bezbednosne opreme. Po Euro NCAP-u, ovaj sistem se dobro pokazao na testovima.

Povezana vest:  Opel GT Concept inspirisao katiu_mi: Vizuelna umetnica se susrela sa automobilom iz snova

Baš kao i automatsko kočenje u slučaju nužde, Opel Grandland X nudi dodatnu, prvoklasnu asistenciju i bezbednosne sisteme. Upozorenje na pospanost vozača, primera radi, može da detektuje tipične znake umora i podseti vozača da redovno pravi pauze tokom dugih putovanja. Opelov novi izazivač u visokokonkurentnom SUV tržišnom segmentu, takođe isporučuje optimalnu vidljivost tokom noćne vožnje bez zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju. Opcioni AFL LED prednji farovi proizvode jasnu belu svetlost koja efektno pretvara noć u dan i automatski se prilagođava situaciji u saobraćaju.

Povezana vest:  Ford fokus najprodavanije vozilo u Srbiji

Bezbrižnost vozačima Grandlanda X osigurava i Opel OnStar¹. Pored ponude usluga poput asistencije u slučaju krađe vozila ili Wi-Fi pristupne tačke za izvanredno onlajn povezivanje, lični asistent zadužen za konektivnost i servis, može da pomogne umornim vozačima da pronađu parking² ili rezervišu hotelsku sobu³. Ukoliko se javi hitna potreba, „anđeo čuvar“ automatski javlja da je došlo do sudara, povezujući putnike sa savetnikom, ne mašinom.

Povezana vest:  Opel vozila sa fabričkom garancijom za ugrađeni gas