Opel Crossland X B1.6DT Ecoflex MT5 poneo je titulu EKO automobil godine u Srbiji za 2018. godinu u oštroj konkurenciji 12 prijavljenih automobila. U svečanoj sali Beogradskog sajma nagradu je direktoru Opela za Srbiju, Bugarsku, Makedoniju, Crnu Goru i Albaniju, Draganu Nenadoviću uručio Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine u Vladi Srbije.

Cilj manifetacije, između ostalog, je da se dodeljivanjem priznanja afirmiše trend izbora „zelenog“ modela automobila i ukaže u kom pravcu treba da razmišljaju potencijalni kupci, ali i uvoznici automobila.
Ključni kriterijumi, u pogledu životne sredine zajedno sa težinskim koeficijentima odabrani su redom po značaju:

Povezana vest:  Opel i Borussia potpisali dugoročno produženje ugovora

• Potrošnja
• Emisija štetnih materija
• Mogućnost reciklaže
• Buka
• Zapremina motora
• Snaga motora

Sa ukupno 70,625 osvojenih poena, sedmočlani žiri je za Eko automobil 2108. godine proglasio Opel Crossland X B1.6DT Ecoflex MT5. Direktor Opela, Dragan Nenadović primajući nagradu zahvalio se svim prisutnima, a posebno ministru Goranu Trivanu na naporima koje njegovo ministrastvo ulaže u poboljšanju situacije u auto industriji.

Povezana vest:  CITROËN C4: Evolucija puna dinamizma

„Za nas je ovo velika čast jer smo posle promene vlasništva krenuli u jedan novi svet. SUV modeli su prvi proizvedeni zajedno sa PSA grupacijom i jedan od njih je i nagrađeni Crossland X. Upravo ova nagrada znači da smo uradili dobru stvar, da smo na dobrom putu i da ćemo tamo i ostati. Koliko Opel ulaže u budućnost najbolje svedoči podatak da ćemo mi do 2020. godine imati četiri modela koji će biti potpuno elektrificirani, a do 2024.godine svaki novi model, uključujući i komercijalna vozila će biti elektificiran“, rekao je Nenadović.

Povezana vest:  Opel ponuda: Za opremu ispred klase

Sedmu godinu za redom u cilju unapređenja zaštite životne sredine i očuvanja prirodnih resursa, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Agencijom za zaštitu životne sredine, Agencijom za energetiku, Srpskom asocijacijom uvoznika automobila i delova, Centrom za Motorna vozila-AMSS i časopisom Eko mobilnost, kompanija Metro Market organizuje izbor pod nazivom Eko automobil godine.

PHOTO: Metro market