renault_laguna_2010Renault Laguna sa novim licem
Renault će na domaćem terenu, na sajmu automobila u Parizu, krajem meseca održati svetsku premijeru redizajnirane Lagune treće generacije.
Među nekoliko svetskih premijera koje je Renault najavio za pariški sajam svakako će se isticati i redizajnirana Laguna, koja se u svojoj trećoj generaciji do sada i nije baš proslavila popularnošću i prodajnim rezultatima.
U Renaultu se nadaju da će “faza 2” treće Lagune pozitivno promeniti imidž ovog automobila, i da će ga učiniti privlačnijim širem krugu kupaca.
Za sada je Renault objavio tek nekoliko fotografija redizajniranog modela, pa iako je izvesno da je Laguna dobila i tehnička poboljšanja u ovom trenutku možemo videti tek estetske novosti. Kako bi je približili ostalim modelima iz ponude, pre svega aktuelnom Meganeu, Laguna je sada dobila nova prednja svetla čija je spoljašnja forma ostala gotovo ista ali je unutrašnjost prilično drugačija zahvaljujući novom rasporedu rasvetnih tela i novim senkama koje čine da celi prednji deo Lagune sada izgleda agresivnije.
Očigledna novost je i potpuno izmenjeni prednji odbojnik, koji se sada ističe znatno skladnijim otvorima za vazduh koji prate linije maske i svetala, dok luksuz ističu hromirani detalji i lajsne.
Unutrašnjost će zadržati iste forme, ali u Renaultu će upotrebom kvalitetnijih materijala i većom paletom boja i kombinacija ponuditi veći izbor kupcima. Najzanimljivija novost u unutrašnjost biće svakako lakirani umteci na armaturnoj ploči i centralnoj konzoli koji će svojim visokim sjajem značajo poboljšati osećaj zadovoljstva boravka u Laguni. U prestižnoj verziji Initiale Paris unutrašnjost Lagune će putnike maziti zaista ugodnim oblogama i materijalima, dok će cela armaturna ploča biti obložena kvalitetnom kožom koja će biti istaknuta snažnim i preciznim šavovima na rubovima.
Za sada je poznato da će i ponuda motora u Laguni biti obogaćena novom verzijom poznatog 1,5-litarskog dCi dizelskog motora, a koji proizvodi 110 KS i ujedno se ističe sa emisijom CO2 od samo 120 grama po kilometru.
Ostale detalje, kao i informacije kada redizajnirana Laguna dolazi na tržišta u Evropi, Renault planira da otkrije tek prilikom premijere 20. septembra u Parizu.
Povezana vest:  Novi Porše Makan - kreiran da bude drugačiji!