porsche-logoPorsche Holding Salzburg će biti prodat Volkswagen-u

 

 

Porodični akcionari Porsche Holding GmbH su odlučili da prodaju Volkswagenu operativno poslovanje Porsche Holding Salcburg (PHS). Transfer kompanije koja se bavi trgovinom automobilima će se obaviti po fiksnoj ceni od 3,3 milijarde Eur, najverovatnije tokom prve polovine 2011. godine, ali ne kasnije od 30.09.2011.

 

Ova odluka porodica Porsche i Piech predstavlja jasnu posvećenost ka implementiranju integrisane automobilske grupe. Prodaja ove kompanije koja se bavi trgovinom automobilima je već bila predviđena u sveobuhvatnom sporazumu zaključenom prošle godine.

Povezana vest:  Nova Opel Astra proglašena za automobil 2010. godine u Srbiji

 

Za Volkswagen, kupovina koja je dogovorena, znatno će ojačati trgovinske aktivnosti kompanije. „Porsche Holding Salcburg je visoko profitabilna i ekonomična kompanija koja se bavi trgovinom automobilima. PHS postavlja standarde za našu industriju u ključnim oblastima trgovine automobilima kao što je orijentisanost ka kupcima“, rekao je prof. dr Martin Vinterkorn, predsednik Upravnog odbora Volkswagen AG.

Povezana vest:  Sa Opelom ste bezbedni na snegu i ledu

 

„PHS će sačuvati svoj status kao individualna organizaciona jedinica sa svojim uspešnim modelom poslovanja, kao i sa celokupnim kapitalom i svim brendovima. Istovremeno mi ćemo znatno ojačati naše sopstvene trgovinske aktivnosti na glavnim tržištima i regijama. Štaviše, kombinovanjem procesa u relevantnim sektorima, kao što su finansijske usluge ili IT mi ćemo takođe pojačati sinergiju i povećati naše performanse u trgovini automobilima, znatno doprinoseći ostvarenju ciljeva Strategije 2018 VW Grupe“, nastavio je Vinterkorn.

Povezana vest:  Nova Opel Antara kombinuje sposobnost terenske vožnje sa urbanim šikom

 

PHS je najuspešnija evropska privatna kompanija koja se bavi trgovinom automobilima i ima veoma jaku poziciju posebno u Austriji, Zapadnoj Evropi, Jugoistočnoj Evropi, kao i u Kini. U finansijskoj 2009/2010. godini prodaja 421.000 novih vozila je stvorila prihod od prodaje od 12,2 milijarde Eur, sa profitabilnošću većom od proseka tržišta. PHS zapošljava otprilike 20,300 ljudi.