Opelovi automobili i laka komercijalna vozila su visoko rangirana od strane eksperata i kupaca, kao što pokazuju brojne osvojene nagrade u 2018. Niz priznanja traje cele godine, sa istaknutim titulama za modele Opel Combo Cargo koji je ,,Međunarodni van godine 2019’’ i Opelom Combo Life koji je poneo zvanje ,,Best Buy automobila u Evropi 2019’’.

Niz je počeo u januaru, kada je Crossland X dobio maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP kreš testu. Opelov SUV je proglašen za ,,Najbolji automobil u klasi za 2017”  za bezbednost u B segmentu. Takođe, Crossland X je dobio titulu ,,Automobila godine’’ u Srbiji.

Zatim je usledila prva od mnogobrojnih nagrada za Insigniju. Oko 15 hiljada čitalaca Auto Bilda i Computer Bilda dali su Opelovom modelu titulu ,,Konektovan Auto’’. Zahvaljujući svom Navi 80 IntelliLink sistemu sa informacijama o saobraćaju u realnom vremenu. Vivaro life je takođe osvojio priznanje u ,,Izboru konektovanih automobila’’ , u kategoriji konektovanih kampera.

Opelovi modeli su takođe zabeležili visoke ocene među čitaocima OFF Road i SUV Magazina. Grandland X je izglasan za najbolji ,,SUV sa pogonom na dva točka’’ u  Off Road priznanjima 2018.’’, dok je Crossland X završio na podijumu zauzevši treće mesto u istoj kategoriji. Opelov SUV dvojac je takođe osvojio ,,Plus X priznanja’’, zajedno sa Insignijom Country Tourer, koja je proglašena za ,,Flotni automobil godine’’ u Austriji i za ,,Škotski 4×4 godine’’

Povezana vest:  Ševrolet – Stotinu godina ikoničnih automobila

Insignia Grand Sport je osvojila nagrade u mnogim zemljama. Inisignia je izabrana za ,,Porodični automobil godine’’ u Portugalu (Observador), Rumuniji (AUTOpro) i Ujedinjenom Kraljevstvu (Auto Express), a dobila je i titulu Najboljeg velikog porodičnog automobila u ,,Carbuyer izboru za najbolji automobil’’. Opelova perjanica je nominovana za ,,Biznis sedan godine’’ od strane Kilometres Enterprise u Francuskoj i kao ,,Autoflotte Top Performer’’ u Nemačkoj. Zahvaljujući svojim naprednim tehnologijama, visokim komforom i vrhunskom efikasnošću, Insignia je zauzela vodeću poziciju u svom tržišnom segmentu. Flotne registracije Insignije su uvećane za 90,5% tokom 12 meseci.

Snažan start: Novi Combo osvojio renomirana međunarodna priznanja

Novi Opel Combo  uživa u velikoj popularnosti nakon svog debija. Ovaj model je tek postao dostupan na tržištu i primljene su prve porudžbine kada je osvojio najvažniju nagradu za laka komercijalna vozila – “Međunarodni van godine”. Žiri novinara iz 25 zemalja je izabrao Combo Cargo sa 127 poena – daleko ispred svog najbližeg rivala, modela Mercedes Sprinter (92 poena). Visok komfor i inovativni sistemi asistencije su bili odlučujući za titulu kao i skromni troškovi održavanja. Generalni direktor Opela, Mihael Lohšeler je primio trofej na IAA Međunarodnom salonu komercijalnih vozila u Hanoveru.

Povezana vest:  Opel Monza koncept: Naša vizija Opelove budućnosti

U Ujedinjenom Kraljevstvu, Combo Cargo je takođe osvojio titulu ,,Lakog komercijalnog vozila godine 2019’’ na ,,What Van?’’ dodeli priznanja i takođe je dobio zvanje ,,Lakog vana godine’’.

Pre samo nekoliko dana Combo Life je izabran za “Best Buy automobil u Evropi 2019’’ od strane priznatog AUTOBEST žirija, koji je bio posebno impresioniran odličnim odnosom cene i kvaliteta ovog modela. Combo Life je pobedio pet drugih potpuno novih automobila koji su se takmičili za ovu titulu (Citroën C4 Cactus, Dacia Duster, Ford Focus, Kia Ceed i Toyota Corolla).

 

Opelovi kupci uživaju u visokom kvalitetu i vrednosti

Drugi Opelovi modeli su takođe osvojili veliki broj priznanja ove godine. ADAM je stigao do vrha u kategoriji malih automobila/gradskih automobila u J.D. Power istraživanju zadovoljstva kupaca po treći put za redom. Insignia Grand Sport je izabrana za pobednika u 2018. u kategoriji vozila srednje veličine od strane Auto Testa. Na podijume su se u svojim segmentima popeli Zafira, Corsa, Crossland X (drugo mesto) i bestseler Astra Sports Tourer (treće).

Povezana vest:  Pametno proširenje - smart fortwo za više zabave u gradu

Visok kvalitet i zadržana vrednost su još dva keca u rukavu, kao što je pokazala Opel Zafira,  koja je “Wertmeister” (šampion vrednosti) po peti put u Nemačkoj. Nezavisni istraživači tržišta u Schwacke-u, zajedno sa Auto Bildom, odabrali su Zafiru kao najbolji kompaktni van u Nemačkoj sa zadržanom vrednošću od 53,61% nakon četiri godine i 80 hiljada kilometara (potrošnja goriva po NEDC Zafira Business Innovation 1.6 Direct Injection Turbo 147 kW/200 ks sa Start/Stop sistemom: gradska vožnja 9,0-8,6 l/100 km, otvoreni put 6,0-5,8 l/100 km, kombinovano 7,1-6,8 l/100 km, 164-157 g/km CO2)1.

Opel ADAM  je takođe pobednik više puta u nizu. U TÜV izveštaju za 2019. Opel je još jednom izbio na prvo mesto kao automobil sa najmanjim brojem kvarova u segmentu mini automobila. Prema izveštaju, 91,8 procenata svih ADAM-a prošlo je prvi tehnički pregled bez kvarova. Opel Mokka X je takođe zasijala: 92,2 procenta automobila starih tri godine i 90,5 procenata automobila starih pet godina su prošli tehnički pregled bez kvarova.