2011 01 13 Cruze2010. rekordna godina za Chevrolet u Europi
Chevrolet je u 2010. godini prodao 477.194* vozila, što predstavlja poboljšanje od 12% u odnosu na 2009. i drugi najbolji rezultat ovog američkog branda u Evropi**. Chevroletov tržišni udeo u Evropi narastao je na najbolji rezultat svih vremena – 2,5%. Godina 2010. završila je rekordnim četvrtim kvartalom (2,7%) i rekordnim decembrom (3%). Tokom čitave godine ukupan tržišni udeo porastao je u 21 država u Evropi.
Chevrolet je 2010. postavio nove rekorde u udelu na jedanaest evropskih tržišta. Od toga su četiri zapadnoevropska (Austrija, Danska, Portugal, Španjolska), a sedam u Srdednj Istočnoj Evropi (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Rumunjska, Slovenija, Turska, Uzbekistan). U Rusiji je Chevrolet odbranio svoj plasman stranog branda broj jedan, i to tržišnim udelom od 5,9%.
-Naši izvanredni rezultati odličan su uvod u 2011., godinu kada Chevrolet slavi stogodišnjicu postojanja – rekao je Wayne Brannon, predsednik i izvršni direktor Chevrolet Europe. – Sa čak sedam novih automobila planiranih za ovu godinu, pred nama je fantastična prilika da Chevrolet dovedemo na još višu lestvicu na evropskom tržištu.
Chevroletovi kupci u Evropi mogu očekivati novi porodicni  monovolumen Orlando, novu generaciju SUV Captive,totalno novi Aveo (sa četiri i pet vrata) kao i peterovratnu verziju Cruza. Ponuda će biti proširena modelom Corvette Grand Sport i kupe i kabriolet-verzijama legendarnog novog Camara koji je već mesecima na samom vrhu top-liste najtraženijih sportskih automobila u SAD-u. Krajem godine u evropskim prodajnim salonima naći će se i nagrađivani Volt, električni automobil.
-Dosad je naša ponuda modela pokrivala manje od 30% evropskog tržišta – objašnjava Brannon.
-Sa naših sedam ‘jubilarnih automobila’ i nekoliko novih dizelskih i benzinskih motora, odsad ćemo se takmiciti u više od pola tržišnih segmenata.
I ako je Chevrolet najpoznatiji po sportskim automobilima kao što je Corvette, njegov je najprodavaniji model u Europi 2010. bio mali gradski automobil Spark. Predstavljen početkom godine, Spark je vrlo brzo napredovao na četvrto mesto u evropskom segmentu minija sa udelom u segmentu od 7%.
*Preliminarni broj novoregistriranih vozila
**Europa = Europa ukupno, uključujući Zapadnu, Srednju i Istočnu Europu.
Povezana vest:  Opel FlexFix: Može da nosi do četiri bicikla i omogućava zabavu i u vožnji bicila i u vožnji automobila