TwinAir_motor

REVOLUCIONARNI FIAT-ov TWINAIR MOTOR U BEOGRADU

Na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu kompanija Fiat Automobili Srbija premijerno predstavlja revolucionarni TwinAir motor koji ostvaruje rekordno nisku emisiju ugljen-dioksida i potrošnju goriva.

Ovaj ekološki napredan motor emituje svega 95 g/km CO2, što je za 30 odsto manje u odnosu na motore iste snage. Sa 4,1 l goriva na pređenih 100 kilometara, TwinAir spada u kategoriju najekonomičnijih potrošača. Svoju premijeru u Beogradu TwinAir će doživeti kao motor kultnog Fiata 500.

Povezana vest:  Novi PEUGEOT 308

Lak i kompaktan, TwinAir motor poseduje dva cilindra, 85 KS i zapreminu od 875 cm3. Izuzetna efikasnost i minimalna potrošnja postignuti su zahvaljujući MultiAir tehnologiji (elektro-hidraulična kontrola usisnih ventila) koja ujedno povećava ukupnu snagu motora. Inovativnim rešenjima smanjen je i nivo buke i vibracija što doprinosi većem uživanju u vožnji.

Revolucinarni motor se ugrađuje sa Start&Stop sistemom koji štedi gorivo i smanjuje emisiju privremenim gašenjem motora dok automobil nije u pokretu.

Povezana vest:  Renault-Samsung u Seulu predstavio koncept SM7

Fiatova TwinAir tehnologija nedavno je dobila i prestižnu „Paul Pitch“ nagradu za tehnološki razvoj, koju dodeljuje nemački auto-magazin „Auto Motor und Sport“.