ford-focus_premijer_sajam_2011

Premijera novog Ford Focusa na 49. Međunarodnom salonu automobila

Na štandu Forda, koji je ove godine na novoj poziciji – u hali 1, apsolutna zvezda, ne samo ove marke, već i 49. Međunarodnog salona je nova generacija proslavljenog modela Focus. To je potpuno novi automobil, sa vrlo atraktivnim dizajnom i mnoštvom najsavremenijih tehničkih i tehnoloških rešenja, prvi među takozvanim globalnim modelima, jer će se, uz male izmene, prodavati na više od 120 tržišta u svetu. Kod nas se očekuje početkom jeseni, ali zainteresovani već sada mogu da ga rezervišu. Novi Focus u Srbiji startuje sa početnom cenom od 15.300 evra.

Povezana vest:  Dočekajte zimu spremni

ford-focus_premijer_sajam_2011_1

Pred širim auditorijumom prvi put je i nova generacija modela C-MAX, Fordov predstavnik u rastućem segmentu višestrano upotrebljivih automobila (Multi-Activity Vehicle – MAV). I C-MAX je od „branika do branika“ potpuno nov, a kako 50 odsto kupaca kompaktnih MAV vozila sada traži vozilo sa šest ili sedam sedišta, novi C-MAX se nudi i u verziji Grand, sa sedam sedišta. Osnovna verzija sa pet sedišta kupcima u Srbiji je dostupna za 15.990 evra.

Povezana vest:  Opel na Pariskom sajmu automobila: budućnost putničkih automobila i estetik

Sajamski debi ima i nedavno redizajniran i tehnički osvežen Mondeo. Dobio je malo izmenjenu spoljašnjost i bitno unapređenu „tehniku“, recimo, nekoliko novih, izuzetno modernih motora i menjača. Novi Mondeo se kod nas nudi za početnih 18.990 evra.

Ostali eksponati su već poznati u Srbiji, ali će zato ipak, i to prijatno, iznenaditi potencijalne kupce, jer je Grand Motors za Fiestu, Fusion i još uvek aktuelni Fosus pripremio izuzetno atraktivne cene. Fiesta „startuje“ sa 8.990, Fusion sa 9.990 evra, koliko košta i Focus Classic, sa izuzetno bogatom opremom. Uz to je jedini automobil u Srbiji koji se po toj ceni nudi sa ugrađenim sistemom za elektronsku kontrolu stabilnosti (ESP).

Povezana vest:  Opel Ampera – prve jedinice izašle iz proizvodnje