Volvo_S80_Executive__37906_1_5_red

Prefinjeni Volvo noviteti: vrhunska limuzina S80 Executive i savršen sportski karavan V70 R-Design

Volvo modeli S80 i V70 stižu u dve prefinjene nove verzije stvorene za kupce koji streme automobilima s ekskluzivnim izgledom i individualnim stilom. Vrhunska limuzina S80 Executive donosi jedinstvene dizajnerske detalje i bogatu opremu, koji će dodatno učvrstiti poziciju ovog modela kao automobila vrhunske klase, dok Volvo V70 R-Design daje ionako elegantnom karavanu snažniju sportsku osobenost.

-Oba automobila su stvorena za sve veći broj kupaca koji žele da skroje vozilo po svom, individualnom nahođenju. Executive verzija S80 modela zrači luksuzom, dok naši R-Design modeli donose dodatni sportski gard – napominje Lex Kerssemakers, stariji potpredsednik odeljenja za strategijski razvoj proizvoda i serijsku proizvodnju modela pri Volvo Car korporaciji.

Povezana vest:  Opel Mokka X: Potpuno digitalno povezana avanturistkinja za sve terene

Volvo S80 je najekskluzivnija Volvo limuzina, a njena Executive verzija donosi dodatne detalje koji naglašavaju lepotu skandinavskog dizajna i prefinjenu udobnost prostranog sedana. Amblem s oznakom Executive donosi diskretan znak da se ovde radi o Volvou S80 koji iskače od uobičajenih normi. Unutrašnjost ovog unapređenog modela donosi kožnu komandnu tablu dostupnu u dve boje: espresso smeđoj i zagasito crnoj. Od detalja enterijera, koji modelu S80 Executive daju ekskluzivan karakter, vredi istaći ventilisana sedišta od meke kože s masažnom funkcijom, kožne panele na vratima, integrisani analogni sat na komandnoj tabli i aluminijumsku pregradu na centralnoj konzoli.

Posebno dizajnirani tepisi dodatno osnažuju utisak suzdržane lepote. A kao opcija nudi se i mogućnost ugradnje hladnjaka na zadnjem sedištu što, u kombinaciji s kompletom švedskih čaša od kristalnog stakla, doprinosi osećaju nenadmašnog luksuza i udobnosti.

Povezana vest:  MAZDA2 INDIVIDUAL predstavljena na Sajmu automobila u Beogradu (FOTO)

Posebno dizajnirani detalji i novi točkovi s Ixion naplacima

Volvo_V70_R-Design_37918_1_5_red

Volvo V70 u R-Design izdanju dolazi s mnoštvom posebno razvijenih dizajnerskih detalja enterijera i eksterijera. Spoljašnjost je ukrašena jedinstvenim dizajnerskim detaljima na prednjem delu, kao što su indikatori skretanja s LED diodicama integrisanim u bočne retrovizore sa svilenkastim metalnim prekrivačima. A tu je i jedinstveni točak s dijamantnim „Ixion“ naplacima od 18 inča. Enterijer modela donosi kožne presvlake u zagasito crnoj boji, kožom obrubljenu ručicu menjača, kao i crne podne tepihe s kontrastnim prošivima.

V70 R-Design je dostupan uz širok raspon pogonskih agregata, među kojima se ističe 1,6-litarski DRIVe dizel s emisijom CO2 ispod 119 g/km.

Povezana vest:  Odlična poseta salonu automobila

Volvo Sensus – ergonomski high-tech sistem informisanja

Oba modela – i S80 Executive i V70 R-Design – opremljeni su s poslednjim Volvo sistemom zabave i informisanja Volvo Sensus. Ovaj sistem prezentuje sve informacije na ekranu u boji od 5 ili 7 inča na prednjem delu centralne konzole. Ekran je pozicioniran visoko, kako bi vozač s lakoćom mogao da drži pogled na put i saobraćaj ispred sebe.

-Briga za dobrobit vozača i putnika u samoj je srži skandinavske filozofije. A jedinstvene nove verzije Volvoa S80 i V70 označavaju novi iskorak Volvoa u našem nastojanju da postanemo automobilska marka koja najbolje odgovara zahtevima savremenih vozača za prestižom – ističe predsednik i izvrši direktor Volvo Car korporacije, Stefan Jacoby.