Andrej, Zeljko i Marija

Opel VIP Challenge – Željko Joksimović najbrži VIP vozač!

Beograd. Najbrža poznata ličnost u Srbiji je Željko Joksimović! Nakon izuzetno uzbudljivog serijala Opel VIP Challenge-a, koji su gledaoci televizije Pink i ljubitelji Opela tokom prethodna četiri meseca imali priliku da svake nedelje prate, konačno smo dobili najboljeg VIP vozača.
Najbrži kuvar Srbije i najbrži učesnik prvog dela takmičenja, Petar Gajić, te kompozitor i pevač Željko Joksimović i mladi pevač Nemanja Stevanović suočili su se sa velikim izazovom. Uslovi nisu bili nimalo laki, jer je našim takmičarima posao otežavala mokra staza i pad temperature, međutim Željko je uspeo da se najbolje snađe i zasluženo odnese pobedu, jer je stazu na Adi Huji savladao za samo 46.83 sekunde.
Pred svakim od trojice finalista bila su samo dva kruga za zagrevanje i dva u kojima se postignuto vreme računa za konačan plasman, odnosno u kojima se donosi odluka o pobedniku Opel VIP Challenge-a by Michelin. U kokpit Astre GTC prvi je seo Nemanja Stevanović, koji je svoje najbolje vreme od 48.87 sekundi postigao u drugom krugu. I pored sjajne vožnje, ovo nije bilo dovoljno za pobedu, pa je Nemanja takmičenje završio na trećem mestu.
Za razliku od Nemanje, Željko Joksimović se odmah snašao za volanom Astre GTC, pa je najbrže vreme od 46.83 sekunde ostvario već u prvom krugu, što je bilo dovoljno za ubedljivu pobedu, kako se kasnije ispostavilo. Ne samo da je bio najbolji u finalu, već je Željko odvezao i najbrži krug u celom ovom serijalu, baš kao što se očekuje od najboljeg takmičara.
Petar Gajić je u finale ušao kao prvoplasirani, međutim u završnici takmičenja nije uspeo da potvrdi dotadašnju titulu najbrže poznate ličnosti. Vreme koje je ostvario u najbržem krugu iznosi 47.52 sekunde, pa je titula najbržeg VIP vozača definitivno prešla u Željkove ruke.
Uz Andreja Kulundžića kao suvozača i Mariju Lazić koja ih je čekala sa trofejima i šampanjcem pored staze, naši VIP takmičari uživali su u odličnom provodu, uzbudljivoj vožnji Astre GTC i sjajnoj atmosferi serijala Opel VIP Challenge.
Odmah nakon finala, svi učesnici i sponzori koji su podržali Opel VIP Challenge by Michelin, potpisali su jedan od pneumatika na kojima je voženo ovo takmičenje, koji će biti prodat na aukciji, a prihod će ići u humanitarne svrhe. Svoj potpis na gumu, pored trojice učesnika, Željka Joksimovića, Petra Gaijića i Nemanje Stevanovića, stavio je i gospodin Ivan Kekić, direktor Opela, koji je ovom prilikom izjavio: “Učestvovati na TopSpeed VIP Challenge-u je logičan nastavak 2006. godine, kada smo prvi put bili prisutni takođe sa Astrom GTC. Nosimo sjajna iskustva iz ove emisije, pa nam je bilo veliko zadovoljstvo da ponovo učestvujemo sa najnovijim GTC-om. Pored toga što se radi o veoma atraktivnom i zanimljivom projektu, mislim da je gledaocima bilo veoma zabavno da vide kako se javne ličnosti snalaze za volanom, a istovremeno su imali priliku i da se uvere u kvalitet i vrhunske performanse naših automobila.“
Ovako je završen još jedan fenomenalan projekat koji je kompanija Opel preduzela u Srbiji. Pored sjajnih ponuda i akcija kojima redovno nagrađuje svoje verne ljubitelje i vozače, Opel im je ovaj put pružio i vrhunsku zabavu. A obzirom da je godina tek na početku, nova i sve bolja iznenađenja, tek slede.

Povezana vest:  Opel ADAM sa Easytronic 3.0 menjačem: Najbolje iz dva sveta

{vsig}OPEL_VIP_2013{/vsig}