Karting

ZIMSKA KARTING LIGA NA AUTOKOMERC CENTRU

 

Kišni ples amatera

 

IMG_2858_craJednom navučeni na miris benzina u kartingu, članovi K.A.L.(Karting amaterske lige) ne miruju ni tokom zime. U saradnji sa Autokomerc karting centrom, nadomak aerodroma Nikola Tesla, u nedelju tačno u podne održana je druga trka zimske lige.

Kada početkom decembra nije ispod nule, a poljem u Surčinu ne „brije” jugo istočni vetar, malo vode na pisti nije nikakva prepreka, za takmičenje orne amatere, makar vozili i na slikovima (pneumatici bez šara). U nameri da šta brže da savladaju 800 i nešto malo više metara staze, veseli amateri, priredili su malobrojnoj publici, pravi kišni ples. Svaki okret, kontakti i izletanje sa staze, ispraćeni su bučnim navijanjem i gromoglasnim smehom.

Povezana vest:  MOTOCIKLIZAM, NA JEDNOJ OD NAJTEŽIH STAZA U KALENDARU LAGUNA SEKI NASTAVLJA SE 62. SVETSKI ŠAMPIONAT

Kako staza obiluje krivinama, broj okretanja po jednom krugu u početku je bio zanimljiv za brojanje, da bi kasnije sve izgubilo smisao. Malo težim takmičarima, sticao se utisak bilo je lakše da ovladaju kartingom, mada su se oni sa više muke izvlačili sa travnatih površina kraj staze, posle izletanja.

Tačno 13 takmičara, odvažilo se da dođe na drugi takmičarski vikend, zimske karting lige. Raspoređeni u tri grupe, vozilo su vezano po dve vožnje, kako bi izbegli bespotrebnu pauzu koju bi proveli mokri i blatnjavi. Maksimalan broj poena, oba prva mesta, osvoji li su: Luka Vuković, Nemanja Popović i Milan Markov.

Povezana vest:  Mattias Ekström beleži ubedljivu pobedu

Naredni takmičarski vikend zimske karting lige zakazan je za 20. decembar na Autokomerc karting centru. Za tu priliku ljudi sa kartodroma obećavaju kišne pneumatike, koji mogu poslužiti i u slučaju snega na stazi, koji je vrlo izvestan za to doba godine.

Posle dva takmičenja i četiri trke, trenutno vodeći u generalnom plasmanu je Luka Vuković sa 22 poena, sledi Nemanja Popović sa 20, treći je Nebojša Prokić sa 18, koliko da osvetla obraz organizatoru, itd.