Srpski automobilista Miloš Pavlović i posada „hurikana GT3“ nisu završili trku 24 sata Dejtone, pošto su zbog tehničkih problema na automobilu morali da odustanu 90 minuta pre kraja.

Usled udesa Roberta Papaninija i Maikela Berete, koji su bili u timu s Pavlovićem, ;motor automobila je otkazao 90 minuta pre kraja trke, pa su bili primorani da odustanu.

Povezana vest:  Prva knjiga tinejdž serijala „Magisterijum“ u prodaji od 11. marta

„Ovo je bila jedna od najtežih i najuzbudljivijih trka u kojima sam učestvovao, pre svega zbog samog koncepta staze i asfalta, veoma starog, koji podseća na led kad se vozi po njemu. Vozili smo na ‘Continental’ gumama, tvrdim ‘kao kamen’, tako da noću, kad je bila niska temperatura, ili kad je bila voda na stazi, ‘grip’ nije postojao, pa je to bilo kao vožnja po ledu“, rekao je Pavlović.

Povezana vest:  KUGLANJE, Juhas odbranio titulu, nova šampionka u kombinaciji Jasmina Anđelković

On je dodao da žali što nisu završili trku.

„Na žalost, nismo završili trku, na kraju je bilo problema sa motorom automobila koji je otkazao… Moram da se zahvalim timu ‘Grasser’. Odlična su ekipa, dali su nam zaista dobar automobil koji, eto, nije izdržao. Nadam se da ću u ovoj sezoni biti u prilici da nastavim moju avanturu s njima. Radimo na tome, videćemo“, rekao je Pavlović.

Povezana vest:  FORMULA 1, POSLEDNJA OD TRI ODLUČUJUĆE TRKE VOZI SE SUTRA NA JEDVA ODOBRENOJ STAZI JEONGAM

Trku u Dejtoni osvojila je posada R. Taylor/J. Taylor/Angelelli/Gordon u automobilu Dalara Kadilak DPi.