Najbolji srpski automobilista Dušan Borković u nedelju učestvuje u trkama sedmog vikenda TCR Svetskog šampionata, koje se voze u nemačkom Ošerslebenu. Borković će na 13. i 14. trci startovati sa 14. pozicije, što je posledica još jednog u nizu pehova koji ga prate ove sezone.

Vozač Alfa Romeo Đulijete TCR s brojem 62 NIS PETROL TIMA uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris”, na subotnjim kvalifikacijama s punim pravom se nadao boljem rezultatu. Međutim, iako je bio ravnopravan uprkos slabijem motoru u odnosu na rivale, Borković nije mogao bolje budući da mu je ponovo pukla poluosovina na automobilu.

Povezana vest:  DAKAR RELI 2014, Sousa i Bareda pobednici prve etape Relija Dakar

„Nažalost, ponovo sam imao problem sa automobilom. Nadao sam se da ću ovde ostvariti bolji plasman u kvalifikacijama, ali spore staze poput ove jednostavno ne odgovaraju mom automobilu. Svejedno, očekujem da ću u nedelju na trci uspeti da se domognem novih bodova i popravim saldo pred pauzu u šampionatu. Optimista sam, verujem da ćemo iskoristiti vreme do sledeće trke na Tajlandu kako bismo unapredili automobil i ponovo ostvarivali zapažene rezultate. Hvala timu, navijačima i sponzorima koji su i ovde uz mene, verujem da ćemo imati razloga za zadovoljstvo“, poručio je Borković nakon kvalifikacija.

Povezana vest:  Dvostruka pobeda Borkovića u Francuskoj

Prva trka biće vožena u nedelju u 12.25, a druga u 14.30. RTS će prvu trku emitovati u snimku od 13.50, dok će drugu trku direktno prenositi.

Dušan Borković posle šest TCR vikenda ima 82 boda i zauzima šesto mesto u generalnom plasmanu.