mark_veber_2FORMULA 1

 

Veber: Red Bul želi da se Seb i ja trkao kao cele godine

 

Kakva će biti taktika Red Bula u poslednjoj trci sezone Formule 1, jedno je od najčešćih pitanje koje postavljaju svetski mediji uoči vikenda odluke u Abu Dabiju.

Austrijska ekipa ima obojicu vozača u konkurenciji za svjetski naslov, ali i Mark Veber i Sebastijan Fetel trenutno zaostaju za Fernandom Alonsom. Ferarijev Španac ima 246 bodova, osam više od Vebera i 15 od Fetela.

Povezana vest:  FORMULA 1, Kovalainen zbog nesreće na Trci šampiona završio u bolnici

Naravno, glavno je pitanje hoće li Nemac pomoći svom klupskom kolegi i pustiti ga ispred sebe bude li mu to potrebno za naslov prvaka.

-Mislim da je to pitanje za Seba. Njegovi će potezi zavisiti od toga kako će se trka razvijati, a postoji toliko mogućih scenarija. Mogu da osvojim naslov petim mestom, a mogu ga i izgubiti čak i ukoliko pobedim u Abu Dabiju – izjavio je Veber.

Povezana vest:  Toskanski reli odneo dva života

-U ovom je trenutku teško doneti odluku o potezima tokom trke, a svi znamo kakva je politika ekipa. Dozvolili su meni i Sebu otvorenu borbu, žele da se trkamo kao što smo radili cele godine.

Opovrgnuo je 34-godišnji Australijanac i sve češće glasine da će mu trka u Abu Dabiju biti poslednja u karijeri, nezavisno od toga da li će osvojiti titulu ili ne. Podsetio je da ima ugovor s Red Bulom i za sledeću godinu i da ga namerava odraditi.

Povezana vest:  MOTO GP, Stoneru pobeda, pad Lorenza na VN Holandije