DUCA2Dušan Borković ostvario drugo vreme na slobodnom treningu pred 5. i 6. trku ETCC-a

Dušan Borković je već prvog dana 3. takmičarskog vikenda u ETCC takmičenju na stazi Salcburing pokazao da će njegovi navijači uprkos brojnim tehničkim problemima koji ga prate imati razloga za radost. Jedini srpski predstavnik u evropskom automobilskom takmičenju najvišeg ranga pod patronatom FIA (Međunarodne automobilske federacije) je sa novim rentiranim automobilom postigao drugo vreme na slobodnom treningu i najbolji rezultat u prvom sektoru, uprkos činjenici da je u prvom današnjem izlasku na pistu konstatovan novi problem – pucanje kućišta menjača i diferencijala. Srećom, mehaničari NIS Petrol Racing Team-a su u veoma kratkom roku uspeli da saniraju kvar.
Borković je dakle sa samo jednim odvoženim treningom (ostali su vozili dva) uspeo da postigne rezultat koji podrgeva optimizam. Iako je pre svakog takmičarskog vikenda potrebno automobil satima voziti kako bi se adekvatno istestirao i pripremio, Borković nije imao prilike da to učini ni sa starim ni sa novim automobilom. Uprkos tome, kao i činjenici da je Salcburing za Borkovića do danas bila nepoznata staza, naš as je postigao sjajno vreme.
„Veoma sam zadovoljan. Posle tolikih malera uspeo sam da budem najbolji u prvom sektoru i da ostvarim ukupno drugo vreme. Ukoliko u subotu i nedelju ne bude novih problema sa automobilom verujem da ću biti u prilici da postignem još bolja vremena i da osvojim nove bodove u debitantskoj sezoni.“ – izjavio je Dušan Borković odmah po izlasku iz automobila.
„Verujem da će moji navijači koji budu pored piste Salcburing i svi koji budu pratili direktan prenos imati razloga za radost. Samo da automobil izdrži i da nam bog pomogne“ – dodao je Borković.
U subotu će Dušan Borković sa SEAT Leonom dva puta izlaziti na stazu. Od 11:00 do 11:30 voziće slobodan trening dok su kvalifikacije na programu u 16:05. Nastupe Dušana Borkovića na Salcburingu gledaoci u Srbiji mogu pratiti u prenosu u nedelju od 16:00 na drugom programu RTS-a.

Povezana vest:  DAKAR RELI 2011, Sains i Farina najbrži na prvoj etapi