judo devojkeBorac obeležava 40 godina džudoa u Čačku

Džudo kluba „Borac“ organizovaće početkom juna turnir povodom 40 godina postojanja džudoa u Čačku.
-Pored teške situacije koja je zadesila Srbiju, nadmetanje će biti organozovano u nedelju, 1. juna, u sali Prehrambeno-ugostiteljske škole. Obuhvatiće skoro sve klubove iz Srbije i regiona, iz oko 20 gradova – izjavio je sportski direktor i pomoćni trener Borca Dragan Nastasić .
Prema rečima trenera, LJubiše Raketića, na turniru će učestvovati mlađi poletarci, deca uzrasta sedam i osam godina, pioniri od 10 i 11 godina, kao i seniorske ekipe Prve savezne lige, poput „Crvene zvezde“, „Milicionara“, „Rakovice“, „Partizana“ i drugih, a očekuju se i gosti iz Republike Srpske.
Takmičenje će biti organizovano po standardima DŽudo saveza Srbije, a borbe će trajati pet minuta.
-Imamo velika očekivanja od mlađih kategorija, koja su atraktivne i zanimljive za gledanje. To su deca koja su spremna i zainteresovana za sportsku karijeru, naročito zbog toga što je džudo težak sport – objasnio je on.
U ovom sportu mališani usavršavaju koordinaciju, uvežbavaju raznovrsne zahvate, a zastupljena je i gimnastika, kao i brojne druge veštine koje krase dobre sportiste.
Raketić najavljuje dobre mečeve i požrtvovanost takmičara, a, kako kaže, pripremljeni su brojni pokloni i nagrade za mališane, pa turnir, pored takmičenja, ima za cilj i druženje mladih.

Povezana vest:  WWG MMA CHELANGE, Džakić nemilosrdan na Banjici