kadeti 2014TEKVONDO
Jovana Atlagić obeležila kadetsko SP

Ni poslednjeg takmičarskog dana na Svetskom kadetskom prvenstvu (24-27.07.2014.) koje se održava u Azerbejdzanu, Baku, mladi tekvondoisti nisu uspeli da osvoje medalju. Međutim, reprezentacija ipak odlazi zadovoljna kući zbog osvajanja srebrne medalje Jovane Atlagić (do 37 kg) prvog dana, koja je u finalu na proglašavanje sudije izgubila od predstavnice Irana.
Od tri predstavnika koja su danas izašla na tatami, dvoje njih je na žalost izgubilo borbu za medalju. Iako je stručni tim zadovoljan osvojenom medaljom, žal ostaje i za neiskorišćenim šansama u četvrtfinalu.
Ćalić Natalija (-59 kg) je prvo kolo izgubila od Špankinje 18:15, Marković Marko (-61 kg) je na startu pobedio Uzbekistanca sa 19:17 ali je u četvrtfinalu izgubio od Turčina sa 21:15. Topić Marijana (+59kg) je savladala Libanku sa 10:7, ali je zatim poražena od Iranke sa 15:1. Trener tima je Jugoslav Nastasić, a osim njega na kadetskom SP su I Mario Dujić, vođa tima Boris Gorjup, kao I Veljko Savićević i Srećković Nenad.
Iako će mlađe generacije sada otići na zasluženu pauzu, Tekvondo Asocijacija Srbije nastavlja punom parom. Pripreme su u toku pred EP za seniore do 21 godine koje je zakazano u septembru. Takodje, Milica Mandić i Ana Bajić će krajem avgusta učestcovati na Grand pri-ju koji se održava u Kazahstanu. To će za njih biti još jedna prilika u nizu sakupljanja bodova za svetsku i olimpijsku listu.

Povezana vest:  MMA flota uplovila u Bački Petrovac i obećava spektakl