tekvondo trofej beograda banjica 2011TEKVONDO
Sledeća stanica – Turkiš open
 
Evropsko klupsko prvenstvo, treće po redu, koje se održalo u Antaliji, bilo je više nego produktivno za takmičare iz Srbije. Učestvovalo je preko 800 takmičara iz preko 200 klubova. Kada je reč o srpskim klubovima, Ana Bajić je za TK Elit osvojila srebrnu medalju. Miloš Gladović iz TK Letnjikovac je takodje bio drugi, dok je njegova sestra Dragana Gladović iz istog kluba izgubila u trećem kolu. Dragana je pre toga uspela da savlada Anu Zaninović, nekada najbolju tekvondoistkinju sveta i prvog nosioca na turniru.
Tijana Bogdanović (do 49kg) je poražena u drugom kolu od Turkinje Jildrim koju je već dva puta pobeđivala. Medđtim, iako je bilo izjednačeno sve tri runde, Tijana je na zlatan bod izgubila od prvog nosioca turnira.
Sledeći turnir u nizu, I poslednji pre povratak u Beograd na svega sedam dana, je Turkiš Open (od 12. do 15. februara) koji se takođe održava u Antaliji.
Na turnir G1 kategorije prijavljeno je više od 1200 boraca iz celog sveta, tako da je konkurencija više nego jaka. Ovo je jedno od takmičenja na kojem će Tijana, a i ostali srpski boric da jure poene za svetsku i olimpijsku listu. Tijana na tatami izlazi u subotu.
Povezana vest:  ULTIMAT FAJT, Seminar Gonkavlesa u Košutnjaku (FOTO)