olga petrovic
12. EVROPSKO PRVENSTVO U FORMAMA, BEOGRAD 2015
Zlatna medalja za Olgu Petrović
 
Juniorska reprezentativka Srbije Olga Petrović stigla je do zlatne medalje u konkurenciji juniorki prvog dana 12. Evropskog prvenstva u formama. U jakoj konkurenciji Olga Petrović je uspela da odbrani rezultate sa minulih takmičenja.
Pore Olge Petrović nastupilo je još osmoro takmičara. Nemanja Janković (Kadeti, do 14 godina) plasirao se od 5 do 8 mesta, a istu poziciju zauzeli su, u konkrenciji parova, Bojan Todorović i Tanja Tošić (preko 30 godina). U konkrenciji parova, do 30 godina Miloš Petković i Svetlana Filipović ispali su u polufinalu dok je junior Andrej Grujić takođe morao da se oprosti od daljeg takmičenja u polufinalu. U konkrenciji fri stajl (do 17 godina) Aleksa Tošić i Maja Bobić stigi su do finala (među osam najboljih).
Trener u nacionalnom timu Olge Petrović Nebojša Anđelković  bio je presrećan posle meča.
-Olga je pružila maksimum i bila je najbolja kada je bilo najpotrebnije. U Srbiji je na Evropskom prvenstvu stigla do zlatne medalje i tako je potvrdila kvalitet u juniorskoj konkurenciji. Nakon kvalifikacija usledio je prelomni trenutak i meč sa Dankinjom koju je Olga dobila, bez većih problema. Ovom medaljom je Olga potvrdila kvalitet. Podsećanja radi prošle godine bila je treća na Svetskom prvenstvu u Meksiku a pre dve godine bila je zlatna na Evropskom prvenstvu u Španiji ali u kadetskoj konkurenciji. Ovo je veliki pomak za nju i siguran sam da ako ovako nastavi može da stigne i do seniorske kmedalje u formama – rekao je Anđelković.
 
PHOTO: ATA IMAGES
Povezana vest:  TEKVONDO, Miloš Gladović i Damir Fejzić zlatni na President kupu